Saatçi: Su Meselesinde Medya Ağının Oluşturulması Çok Önemli

Türk Su Enstitüsü Başkanı Ahmet Saatçi, Ordadoğu'da su sorunu ile ilgili olarak, "Halkın bilinçlenmesi için medya ağının oluşturulması son derece önemli.

" dedi.

Turkish Review Dergisi öncülüğünde Zaman gazetesi binasında gerçekleştirilen Ortadoğu’da Mavi Barış konulu konferansın galası dün gece gerçekleştirildi.

Galaya Stratejik Öngörü Grup Başkanı Sundeep Waslekar, Ürdün Prensesi Sümeyye bint El Hassan, Türk Su Enstitüsü Başkanı Ahmet Saatçi gibi önemli isimler katıldı.

Gala gecesinde Cihan’a konuşan Türk Su Enstitüsü Başkanı Ahmet Saatçi Türkiye’nin komşu ülkelerle bir araya gelerek bu şekilde toplantılar yapmasının Son derece önemli olduğuna vurgu yaptı. Bu yönlü toplantıların komşularla nasıl işbirliğine girilebileceği gibi hususlara kapı açtığını ifade eden Saatçi, “Bunlar daha başlangıç. Bu gibi toplantıların devamı gelecek.” dedi.

Su konusunda medya ağının oluşturulmasının önemine değinen Ahmet Saatçi, “Bu konferansta benim öğrendiğim yeni bir şey oldu. Medyanın da eğitilmesi gerekiyormuş. Medyanın bu konudaki etkisi çok önemlidir. Halkın eğitilmesi için karar vericilerin tesir edilmesi için medya çok güzel bir araç.” diye konuştu.

Galaya katılan Devlet Su İşleri (DSİ) eski Genel Müdürü Doğan Altınbilek ise bu konferansla birlikte su sorununun etraflı bir şekilde konuşulma imkanı bulduğunu kaydetti.

Bu konuda gazetecilerin önemli bir rolü olduğunu dile getiren Altınbilek, konferansta daha çok su sıkıntısına nasıl bir çözüm nasıl bulunur üzerinde durulduğunu ifade etti.

“Günümüzde bazı ülkelerin liderleri değişti ama bu konularda yeni düşünceler üretemediler.” Diyen Altınbilek, şunları söyledi: “Hala bugün Dicle ve Fırat nehirleri üzerinde söylüyorum itirazlar ileri sürülen gerekçeler hâlâ eskiden duyduğumuz gerekçelerdir. Herhalde oradaki rejimlerin oturması ve bu sorunların çözülmesi için yaklaşımların geliştirilmesi gerekiyor.”PRENSES SÜMEYYE SU ÜSTÜNE RESİM YAPTIGalada konuşma yapan Prenses Sümeyye ilginç bir tecrübe yaşadı. Prenses Sümeyye tüm gün su kaynakları ile ilgili fikir alış verişi yapan katılımcıların önünde su ile kağıt süsleme sanatı olan ebru yapmayı denedi. Renkli görüntülerin ardından ebru sanatçısı Garip Ay davetlilere Mavi Barış projesinin logosu olan, gagasında su damları taşıyan barış güvercinini ebruya uyarladı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile