Saatlerce Enkaz Altinda Kalan Yasli Kadin Korku Dolu Anlari Anlatti Açiklamasi 'Karanlikta Allah'a Yalvardim'

Saatlerce Enkaz Altinda Kalan Yasli Kadin Korku Dolu Anlari Anlatti Açiklamasi 'Karanlikta Allah'a Yalvardim'

Merkez üssü Elbistan olan 7.6 büyüklügündeki ikinci depremde yasadigi apartman yikilan ve enkaz altinda kalan Meliha Sariçiçek’in hastanedeki tedavisi sürüyor. 24 saat enkaz altinda kalan yasli kadin, yasadigi korku dolu anlari anlatti. Sariçiçek, "Depremde torunumu kaybettim, o bana çok agir geliyor. Hiçbir seyim kalmadi. Düzce itfaiyesi beni çikartti, onlarin sesini duydum. ’Yavrularim beni çikartin, ölecegim burada’ diye bagirdim" dedi.

Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinde ikamet eden Meliha Sariçiçek (70), merkez üssü Pazarcik olan 7.7 büyüklügündeki depremin ardindan torunu Mehmet Emin (20) ile birlikte bulundugu apartmandan çikti. Bir süre torunuyla birlikte disarida kalan Sariçiçek, güvenli olabilecegi düsüncesiyle Battalgazi Mahallesi’ndeki diger apartmanina gitti. Yasli kadin ve torunu bu kez Elbistan merkezli 7.6 büyüklügündeki ikinci depreme bu apartmanda yakalandi. Bina yikilinca enkaz altinda kalan Mehmet Emin hayatini kaybetti, Sariçiçek ise depremin 24. saatinde Düzce itfaiyesi tarafindan kurtarildi. Yasli kadin, Kahramanmaras’taki tedavisinin ardindan Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Sariçiçek’in hastanedeki tedavisi sürüyor.

"Karanlikta Allah’a yalvardim"

Enkaz altinda geçirdigi zor saatleri anlatan yasli kadin, "Depremde Elbistan’daydim. Ilk deprem oldugunda köye gittim. Köye gittik ve eve çiktik. Torunum ’Ben yatayim’ dedi.

’O zaman bende bir yemek yapayim’ dedim. O anda deprem oldu. Evim yikildi bende enkazda kaldim. 24 saat enkaz altinda kaldim. Sonrasini bilmiyorum. Enkazda kaldigim sürede hiçbir sey hissetmedim. Karanlikta Allah’a yalvardim. Bulasik makinesinin yanindaydim, mermeri kirilmisti. Rabbime yalvardim. Agladim ama bir sey diyemedim. Torunum Mehmet’i çagirdim ama ondan haber alamadim" dedi.



"Elime betonlar düsmüstü"

"Allah devletimizden de, milletimizden de razi olsun" diyen Meliha Sariçiçek, "Saglikçilar, kurtarma ekipleri, bakanlar, milletvekilleri enkaz bölgesinde. Kizim beni alip Düzce’ye getirdi. Onlar olmasaydi elim kesilirdi. Elime betonlar düsmüstü. Doktorlar önce dikti, kirik var diye alçiya aldilar. Elim morardi. Daha sonra yeniden hastaneye gelince ’Elin enfeksiyon kapmis’ dediler. Kizimda alip Düzce’ye getirdi" diye konustu.



"Depremde torunumu kaybettim, o bana çok agir geliyor"

Depremde 20 yasindaki torunu Mehmet Emin’i kaybeden yasli kadin, "Depremde torunumu kaybettim, o bana çok agir geliyor. Hiçbir seyim kalmadi. Düzce itfaiyesi beni çikartti. Ben onlarin sesini duydum. ’Yavrularim beni çikartin, ölecegim burada’ diye bagirdim. Beni çikartilar, hastaneye götürdüler. Hamd-ü senalar olsun. Ne yapayim, kaderimde bu da varmis. Çocuklarimin cani sag olsun" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile