Sabah Bakirlari, Aksam Iftar Sofralarini Süslüyor

Sabah Bakirlari, Aksam Iftar Sofralarini Süslüyor

Gaziantep’te bakircilik meslegini icra eden kadinlar, sabah bakirlari, aksam ise iftar sofralarini süslüyor.

Gaziantep’te yasayan Nurcan Keni, baslangiçta bir kursiyer olarak adim attigi el sanatlariyla dolu bakircilik meslegini büyük bir tutkuyla icra ediyor. Her gün sabahin erken saatlerinde kurs atölyesine giderek bakir hediyelik esyalari ustalikla süsleyen Keni, bu isteki ustaligini ve özverisini gözler önüne seriyor. Kursiyer kadinlar arasinda yer alan Nurcan Keni ve meslektaslari olan diger kadinlar aksam saatlerine dogru evlerine döndüklerinde ise bir baska sanatla mesgul oluyorlar. Ürettikleri bakir ev esyalariyla iftar sofralarini senlendiren bu kadinlar sofralari sanat ve lezzetle bulusturuyorlar. El emegi bakir islemeleriyle donatilan yemekler, sadece birer yemek degil, ayni zamanda birer sanat eseri haline geliyor.

“Hem aile ekonomime katki sagliyorum hem de burada huzur buluyorum”

Severek yaptigi bakircilik meslegi ile aile ekonomisine katki sagladigini belirten Bakir Ustasi Nurcan Keni, “8 yildir burada bakir isliyorum. Kursiyer olarak basladigim bu iste parça basi olarak devam ediyorum. geçmiste merakli oldugum bir meslekti bakir islemeciligi bir arkadasimin tavsiyesi üzerine buraya geldim ve 8 yildir devam ediyorum. Severek yapiyorum. Hem aile ekonomime katki sagliyorum hem de burada huzur buluyorum. Çalisma saatlerimiz esnek, istedigimiz saatte gelip gidebiliyoruz. Ailemizi aksatmadigimiz gibi isimizi de yaparak para kazanabiliyoruz” dedi.



“Sabah bakirlari, aksam iftar sofralarini süslüyorüz”

Sabah bakir isledigini aksam ise iftar sofralari süsledigini söyleyen Bakir Ustasi Nurcan Keni, “Sabah ise geliyoruz, isleyecegimiz isleri aliyoruz bunlar genelde cezve, tencere, kazan, çaydanlik ve matara oluyor. Ramazan ayinda çalisirken ise hiç etkilenmiyoruz. Çalisma saatlerimiz esnek oldugu için erkenden eve gidip iftar sofralarimizi hazirlayabiliyoruz. Gündüz burada bakir süslerken aksam ise kendi yaptigimiz el emegi bakirlar ile iftar sofralarini süslüyoruz. Çevremdeki insanlardan çok güzel tepkiler aliyorum. Onlarda merak saliyorlar. Birçok arkadasim ise buraya gelip basladi.

Diger insanlarinda buraya gelerek baslamasini tavsiye ederim. Hem ögrenip hem de aile ekonomilerine katki sunuyorlar” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile