Kaymakam Karatekeli, gazetecilere yaptığı açıklamada, depremi şiddetine göre çok az hasarla atlattıklarını vurguladı.
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Kızılay'dan dün akşam itibarıyla tedbir amaçlı ekiplerin geldiğini belirten Karatekeli, ''Evlerinde hasar olan vatandaşlarımızın tüm müracaatlarını kaymakamlığımıza yapmalarını istiyoruz. Dilekçeyle başvuran vatandaşlarımızın hasar tespitleri yerinde yapılacak ve neticelendirilecek'' dedi.
Deprem nedeniyle ilçede 'içine girilmesin' diyecekleri bina olmadığını, hasar tespit komisyonunun inceleme yaptıktan sonra ciddi hasar olan bir yer tespit edilirse o binalara vatandaşların girmemesini isteyeceklerini ifade eden Karatekeli, ''1957'de Fethiye'de meydana gelen depremden kısa süre sonra yıkıcı etki yaratan başka bir deprem daha yaşanmıştı. Vatandaşlar yine böyle bir depremin olacağı gibi bir düşünce içindeler. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi bu konuyu yakından inceliyor'' diye konuştu.
Yaşanan depremin öncü bir deprem olduğuna dair Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi bilim adamlarından bir açıklama yapılmadığını vurgulayan Karatekeli, zaman zaman meydana gelen artçı depremlerin şiddetini azalttığını, vatandaşların endişe etmelerine gerek olmadığını kaydetti.
-Dünden bu yana hastanelere 95 kişi başvurdu-
Karatekeli, 100 bini aşan nüfusu ile turizm merkezi olan Fethiye'de panik havası yaratmanın kimseye bir faydası olmadığını vurgulayarak, şöyle konuştu:
''Vatandaşlarımız kendi binasını bizden daha iyi bilir. Ciddi bir durum görüyorsa bize haber versinler, gerekli tespiti yapalım. Vatandaşlarımız bu depremin ardından yeni bir deprem olacak diye endişeye kapılmasınlar. Ama herkes kendisine göre tedbirini alsın.''
Fethiye Sağlık Müdürü Uğur Çomak ise ilk depremde ve sabaha karşı yaşanan 4.4 büyüklüğündeki deprem sırasında panik yaşayarak korkan 95 vatandaşın yüksekten atlamak suretiyle yaralandığını anlattı.
Çomak, yaralanan vatandaşların ilçedeki devlet hastanesi ve 2 özel hastaneye başvurduklarını, vücudunda kırık olan 3 vatandaşın hastanelerdeki tedavilerinin sürdüğünü kaydetti.
Öte yandan 95 kişiden 60'ının dün yaşanan 6 şiddetindeki depremin ardından, 35 kişinin ise sabaha karşı meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki sarsıntıdan sonra hastanelere başvurduğu öğrenildi.
Bu arada binalarında hasar tespiti yapılması amacıyla 10 kişinin Fethiye Kaymakamlığına müracaat ettiği belirtildi.
Muhabir: Utku Uçrak / Kenan Gürbüz
Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Sabaha Karşı Yaşanan 4.4 Büyüklüğündeki Sarsıntının Ardından Hastanelere 35 Kişinin Daha Başvurduğu Açıklandı
Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, Akdeniz açıklarında Muğla Ölüdeniz'deki 6 şiddetindeki deprem nedeniyle dilekçeyle başvuran vatandaşların hasar tespitlerinin yerinde yapılacağını söyledi.