Sabahat Akkiraz'dan Amasyalilara Türkü Ziyafeti

Sabahat Akkiraz'dan Amasyalilara Türkü Ziyafeti

Türk halk müziginin güçlü sesi Sabahat Akkiraz, 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 102’nci yil dönümünde düzenlenen konserde Amasylilari türküleriyle mest etti.

Amasya Belediyesi tarafindan düzenlenen konserde Sabahat Akkiraz Yavuz Selim Meydani’ni dolduran binlerce seyirciye cosku dolu anlar yasatti. Degme Felek türküsünü seslendiren Akkiraz, “Amasya’nin en güzel türküsü ben derledim. O yüzden Amasya yasasin. Türküleri güzel, yurdu güzel, insani güzel, sizleri seviyorum” dedi.

Amasyalilara seslenen Akkiraz, “Her zaman bu ask sehrinde olmaktan mutlu olmusumdur. Her vesilesiyle, bayram vesilesiyle sizler birlikte oldugum için çok mutluyum. Türk’ün en büyük Zafer Bayrami kutlu olsun. Atatürk’e, laik Türkiye Cumhuriyeti’ne saygiyi ve sevgiyi ilelebet güzel yasami, nasil isteriz biliyor musunuz? Türkülerle, davullarla, zurnalarla, bir oluruz, iri oluruz, diri oluruz” diye konustu.

Amasya Belediye Baskani Av. Turgay Sevindi, sevilen sanatçiya tesekkür ederek çiçek verdi. Baskan Sevindi, “Büyük Taarruz’un 102’nci yilinda bizi yalniz birakmadi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 105 yil önce Amasya’ya geldiginde tamimde, “Milletin istiklalini, yine milletin azim ve karari kurtaracaktir” demisti. 102’nci yilini kutladigimi taarruzdan 3 yil sonra dedigini basarmis, bunun ilk adimlarini Amasya’da atmisti. O yüzden sizi bu gece burada agirlamaktan çok mutluyuz. Amasyalilar hala Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet’in emrindedir. Bunu çok net görüyoruz" sekline konustu.

Konseri CHP Amasya Milletvekili Resat Karagöz de izledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile