Sabahattin Ali Şiir ve Hikâye Yarışması sonuçlarını kızı Filiz Ali açıkladı

Edremit Belediyesi'nin düzenlediği Sabahattin Ali Şiir ve Öykü Yarışması sonuçlandı. Sonuçları, şair Ali'nin kızı Prof. Filiz Ali açıkladı. Yazar ve ş

Edremit Belediyesi'nin düzenlediği Sabahattin Ali Şiir ve Öykü Yarışması sonuçlandı. Sonuçları, şair Ali'nin kızı Prof. Filiz Ali açıkladı. Yazar ve şairlerin edebiyat alanındaki çalışmalarını desteklemek, Türk edebiyatına yeni isim ve eserler kazandırmak amacıyla Türkiye genelinde düzenlenen ve başvuruları 30 Mart 2010'da sona eren yarışmaya, 750 kişiye ait toplam 4 bin 500 eser katıldı. Eserler Balıkesir Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ali Duymaz ve Doç. Dr. Mehmet Narlı ile Edremit Belediyesi'nden Zekeriya Özdemir'den oluşan jüri tarafından değerlendirildi.

İlçede yaşamış sanatçılar gibi önemli kişilere sahip çıktıklarını belirten Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, "Sabahattin Ali'nin Edremitli olduğunu kimse bilmiyor ama Ömer Seyfettin'in Gönenli olduğunu herkes biliyor. Belediye Kültür Müdürlüğü olarak Sabahattin Ali'ye vefa borcumuz var. Kaymakamlarımızdan Şehit Hamdibey'e de 60 yıl sonra sahip çıkıp Şehit Hamdibey Meydanı'na heykelini diktik. Sabahattin Ali'ye de Edremitli olduğu, eserlerini burada verdiği ve ilçenin kültürünü işlediği için ölümünden 62 yıl sonra da olsa sahip çıkıyoruz. Ülkü Tepesi'nde onun hayali olan parkı ve değirmeni yapıyoruz." dedi.

Edremitlilerin babasına sahip çıkmasından çok mutlu olduğunu belirten Filiz Ali ise onun yaşadığı evi ve değirmeni hiç hatırlamadığını söyledi. Prof. Ali, babasının yaşadığı evi ve değirmeni gezip çocukluk günlerine döndü, evin sahipleriyle bir süre sohbet etti.

SABAHATTİN ALİ ŞİİR VE ÖYKÜ YARIŞMASI'NDA DERECEYE GİREN ESERLER

Şiir dalında 1. Serkan Uçar, 2. Ramazan Teknikel ve Etem Sedat Özveren, mansiyonlar Servet Bilgin, Kader Küçükçakır ve Mustafa Atış

Hikâye dalında 1. Uğur Sencer Aydın, 2. Murat Taş, 3. Anıl Yavuz, mansiyonlar Mehmet Emin Pürselim, Gülçin Manka ve Özen Kıraç.

Yarışmanın şiir, hikâye ve roman dallarında dereceye girenlere ödülleri, 18 Eylül 2010 Cumartesi saat 14.00'tee Edremit Belediye Başkanlığı makamında takdim edilecek. Birincilere 2 bin, ikincilere bin 500, üçüncülere bin lira para ödülü verilecek. Ayrıca her dalda üçer kişi, 500'er lira özendirme ödülünün sahibi olacak.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile