Sabanci Vakfi, toplumsal gelismeye katkida bulunmak ve sivil toplum anlayisinin güçlenmesine olanak saglamak amaciyla bu yil 7 projeye hibe verecek.
Sabanci Vakfi açiklamasina göre, kadin, genç ve engellilerin esit firsatlara sahip olmalarini ve topluma aktif katilimlarini desteklemek misyonuyla çalismalar yürüten Sabanci Vakfi’nin, 15 yildan bu yana yürüttügü Hibe Programlari kapsaminda destek almaya hak kazanan sivil toplum kuruluslari (STK) belli oldu.
Destek verilecek projeler, sivil toplum alaninda deneyimli, konusunun uzmani kisilerden olusan bagimsiz bir Degerlendirme Kurulu’nun önerisi üzerine Sabanci Vakfi Mütevelli Heyeti’nin yaptigi degerlendirmeyle belirlendi. Sabanci Vakfi, toplumsal gelismeye katkida bulunmak ve sivil toplum anlayisinin güçlenmesine olanak saglamak amaciyla bu yil 7 projeye hibe verecek.
Açiklamada görüslerine yer verilen Sabanci Vakfi Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, Sabanci Vakfi’nin Türkiye’de sivil toplum kuruluslarina 15 yildir kesintisiz hibe destegi veren tek vakif oldugunu belirterek, "Sabanci Vakfi olarak, 2007 yilinda toplumsal sorunlara daha kalici çözüm üretilmesi ve yaratilan etkinin sürdürülebilir olmasi amaciyla Hibe Programlarini gelistirmeye karar verdik. 47 yildir toplumsal gelismeye katkida bulunma hedefiyle sürdürdügümüz faaliyetlerimizde sivil toplumun desteklenmesinin önemini görüyoruz. Bu dogrultuda 15 yildir sivil toplum kuruluslarina verdigimiz hibe destekleri bu yil 32 milyon TL’ye ulasacak. Bu sene 7 projeye hibe destegi verecegiz. Iyiligin paylastikça çogaldigina inaniyoruz. Sivil toplum kuruluslarini desteklemek ve onlar ile projeler üretmekten büyük mutluluk duyuyoruz."’ ifadelerini kullandi.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini dolayisiyla bir önceki sene oldugu gibi bu sene de projelerin gerçeklesmesi için gerekli esnekliklerin saglanacagini dile getiren Safkan, “Tüm dünyada Kovid-19 salgini sonrasinda büyük bir dijital dönüsüm yasandi. Tüm etkinlik ve çalismalar uzunca bir süredir online olarak gerçeklestiriliyor. Bu durum sivil toplum kuruluslarinin arasindaki iletisimi saglamlastiriyor fakat saha çalismalarini ve yüz yüze egitimleri mümkün kilmiyor. Bu yüzden biz de Sabanci Vakfi olarak bu süreci herkes için kolaylastirmak ve proje hedeflerine ulasmak için geçen yil oldugu gibi bu yil da hibe destegi verdigimiz projelere gerekli esneklikleri saglamaya gayret edecegiz.” degerlendirmesinde bulundu.
Öte yandan açiklamaya göre, Sabanci Vakfi Hibe Programina bu yil Türkiye’nin 54 ilinden 346 proje basvurusu yapildi. Sabanci Vakfi Hibe Programi, "Kaliteli Egitimin Desteklenmesi", "Egitime Erisimin ve Devamin Saglanmasi" ve "Hak Temelli Yaygin Egitim Çalismalarinin Desteklenmesi" alanlarinda kadin, genç ve engelli bireylerin karsi karsiya kaldiklari toplumsal sorunlarin çözümü için projeler hayata geçiren STK’lara verdigi maddi destegin yani sira bilgi ve tecrübe destegi de sagliyor.
- Hibe destegi almaya hak kazanan sivil toplum kuruluslari ve projeleri söyle:
???????
"Dört Mevsim Yasam Boyu Oyun ve Ögrenme Dernegi’nin "Kentime Deger’" projesi ile gençlerin yenilikçi, kapsayici ve ihtiyaç temelli bir kent politikasi olusturulmasinda aktif rol oynamalari, gençler ve yerel yönetimlerin birlikte çalisabilme pratigi gelistirmeleri hedefleniyor. Hempa Çocuk Dernegi’nin "Sehrin Pusulasi: Çocuklar" projesi ile Ankara’nin Altindag ilçesinde Önder ve Kale mahallelerinde yasayan sosyo-ekonomik açidan dezavantajli çocuklarin kent hakki bilincinin gelistirilmesi ve kente aidiyetlerinin artirilmasi hedefleniyor. Anka Üreten Kadin Dernegi’nin "Cinsiyetsiz Meslek ve Meslek Odalarinin Toplumsal Cinsiyet Duyarliligi’" projesi ile İçel’de meslek odalarina yönelik egitim ve savunuculuk faaliyetleri ile toplumsal cinsiyet esitligi farkindaliginin toplumun her kesimine yayginlastirilmasi hedefleniyor. Kadin Adaylari Destekleme Dernegi’nin "Yerel Yönetimlerde Kadinlari Güçlendiriyoruz’" projesi ile 7 farkli bölgeden toplam 14 belediye personelinin, illerde bulunan STK’larin ve kadinlarin toplumsal cinsiyet esitligi konusunda egitim almasi ve bu alanda belediye-STK agi kurulmasi hedefleniyor. Dem Dernegi’nin "Sagir ve Isitme Engelli Kadin Haklari Egitim Platformu’" projesi ile Türkiye’de sagir ve isitme engelli kadinlarin, kadina yönelik siddet ve siddet ile mücadele mekanizmalari basta olmak üzere haklari ile ilgili farkindaliginin artirilmasi hedefleniyor. Parilti Görmeyen Çocuklara Destek Dernegi’nin "Parilti ve TÜRGÖK Görmeyen Gençleri YKS’ye Hazirliyor"’ projesi ile 12. sinifta okuyan ya da liseden mezun olmus ve Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na (?YKS) girecek görme yetersizligi olan gençlerin, sürece iliskin bilgilendirilmesi ve sinava hazirlanmalarina destek olunmasi hedefleniyor. Türkiye Isitme Engelliler Dernegi’nin "Türk Isaret Dili Kullanan Sagir Çocuklar için Ikidilli Okuma Gelisimi Uygulamalari" projesiyle 4 yas üstü sagir veya görme engelli çocuklarin okuma gelisimi, dilsel ve bilissel gelisimlerini desteklemek için Türk Isaret Dili (TID) ve Türkçe olmak üzere iki dilli 5 adet elektronik etkilesimli çocuk öyküsü olusturulmasi hedefleniyor.
Sabanci Vakfi'ndan Yeni Dönemde Hibe Destegi Alacak Projeler Açiklandi
Sabanci Vakfi Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan: '15 yildir sivil toplum kuruluslarina verdigimiz hibe destekleri bu yil 32 milyon TL'ye ulasacak'.