Sabiha Gökçen'den Air Arabia Egypt Ile Kahire Uçuslari Basladi

Sabiha Gökçen'den Air Arabia Egypt Ile Kahire Uçuslari Basladi

Istanbul Sabiha Gökçen Uluslararasi Havalimani, yeni is birlikleriyle dünyanin gözde lokasyonlarina seyahat deneyimini çesitlendiriyor. Son olarak Air Arabia Egypt is birligiyle 6 Nisan’dan itibaren Istanbul Sabiha Gökçen (SAW)-Kahire (CAI) hattinda sali, persembe, cumartesi günleri olmak üzere karsilikli olarak haftada üç frekans icra edilecek.

Türkiye’nin ikinci büyük havalimani olan Istanbul Sabiha Gökçen (ISG) Uluslararasi Havalimani, kisa menzil hatlardan Kahire’ye son olarak Air Arabia Egypt havayolunu ekledi. Istanbul Sabiha Gökçen (SAW) - Kahire (CAI) arasinda ilk uçus Cumartesi, 6 Nisan 2024 tarihinde gerçeklesti. Sabiha Gökçen Uluslararasi Havalimani’na ilk seferini gerçeklestiren Airbus A320 tipi uçak ‘su taki’ ile karsilandi. Air Arabia Egypt’in ilk uçusunu kutlamak adina düzenlenen törende; Air Arabia Dogu Avrupa Bölge Müdürü Nuket Angin ve ISG üst yönetimi hazir bulundu. Kabin ekibi ve yolcular çiçekler ile karsilandi, misafirlere Türk lokumu ikram edildi. Air Arabia Egypt, Sabiha Gökçen Havalimani agina katilan 47. havayolu oldu. SAW-CAI seferleri sali, persembe, cumartesi günleri olmak üzere karsilikli olarak haftada üç frekans icra edilecek.

Air Arabia Egypt, Istanbul Sabiha Gökçen’den Misir’a uçus gerçeklestiren 4. havayolu sirketi olurken ayni zamanda Sabiha Gökçen Havalimani’nin ev sahipligi yaptigi 4. Air Arabia Grup sirketi oldu. Kahire’den baslayan direkt ucuslar ile Air Arabia’nin Istanbul’a uçtugu sehir sayisi böylece altiya çikti. Birlesik Arap Emirlikleri’nde Sharjah ve Abu Dhabi; Fas’ta Kazablanka, Tangier ve Fez uçuslarina ilave olarak Kahire Istanbul seferleri de baslamis oldu. Açilan ikinci pist ile kapasitesini artiran Sabiha Gökçen halihazirda 40 iç hat, 127 dis hat baglantisi ile 55 ülkede toplam 167 destinasyona hizmet veriyor. ‘Sehrin Havalimani’ mottosuyla Istanbul’dan Türkiye ve dünyanin pek çok noktasina erisim saglayan Sabiha Gökçen Havalimani, 2024 yili basindan bu yana uluslararasi 7 yeni hat açti.

“En konforlu uçus deneyimi için gelistirmelerimiz sürecek”

ISG Icra Kurulu Baskani (CEO) Serhat Sogukpinar, “Yaz sezonuna hazirlanirken turizm ve ticaret kapasitesi çok yüksek olan Istanbul’u, bir baska turizm ve ticaret noktasi Misir’a yeni bir is birligiyle baglamaktan dolayi çok mutluyuz. Böylece Kahire’ye haftalik uçus sayimiz artarken farkli bir havayolu sirketinin katilimiyla çesitlenmis de oluyor. Misafirlerimize en konforlu seyahat deneyimini yasatmak için gelistirmelerimiz tüm hiziyla sürecek. Yeni havayolu sirketleri ile yeni destinasyonlari Istanbul Sabiha Gökçen’de görmeye devam edecegiz. Ülkemize hayirli olmasini diliyoruz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile