Saç boyası deyip geçmeyin, birçok hastalığa sebep oluyor

Saç boyası deyip geçmeyin, birçok hastalığa sebep oluyor

Yanlış saç boyası tercihi, birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Dermatolog Şafak Güneş, kimyasal boyaların saçlı derinin dengesini bozduğunu söylüyor. Güneş, saç boyama sıklığının azaltılmasını belirtirken, dermatolog Zerrin Baysal ise kimyasal boyalar gibi doğal gibi gözüken boyaların da baş ağrısı, saçlı deride sulantılı yaralar, kepeklenme, kuru

 
Gü ; zel gö ; rü ; nmek , beyazları kapatmak ve ö ; zellikle sıkıntılı zamanlarımızda değişiklik yapmak iç ; in saç ; larımızı boyatır , dış gö ; rü ; nü ; şü ; mü ; zde değişikliğe gideriz . Ancak kimyasal saç ; boyaları ve piyasada ' doğal ' denilerek satılan birç ; ok saç ; boyası saç ; a zarar verirken birç ; ok hastalığa da davetiye ç ; ıkarıyor . Uzmanlar , saç ; boyalarının baş ağrısı , kaşıntı , saç ; lı deride sulantılı yaralar , kepeklenme , saç ; ta incelme , kuruma ve kopmaya neden olduğunu sö ; ylü ; yor .

Kimyasal saç ; boyaları , oksijen bazlı krem ve sentez pigmentlerinin karıştırılması ile elde ediliyor . Okside olan boya pigmentleri , saç ; ın iç ; erisine girer , saç ; ta birikir ve ç ; ıkamaz . Bu nedenle saç ; ın beslenme ve bakımını sağlayan kö ; klerdeki yağ , saç ; uç ; larına doğru etki edemez ve kırık uç ; lar , saç ; ta kuru , mat bir gö ; rü ; nü ; m oluşur . Hospitalium Hastanesi Dermatoloğu Şafak Gü ; neş , kimyasal boyaların saç ; lı derinin dengesini bozduğunu sö ; ylü ; yor . Saç ; boyalarındaki hidrojen peroksit ve amonyak gibi maddelerin saç ; ın dış koruyucu tabakasına zarar verdiğini belirten Gü ; neş , ' Bu kimyasal maddeler saç ; larda kuruma , matlaşma , deride yaralara ve saç ; ların kırılarak dö ; kü ; lmesine yol aç ; ar . Ö ; zellikle hamileler , saç ; larını kesinlikle boyatmamalıdır . ' ' dedi . Gü ; neş , ayrıca saç ; boyama sıklığının azaltılması gerektiğinin altını ç ; izdi .

Ambalajında ' doğal ' yazan birç ; ok saç ; boyası , iç ; eriğinde kimyasal madde bulunduruyor .

Doğal saç ; boyasının kına ve meyve ö ; zlerinden oluşması gerektiğini belirten Memorial Hastanesi Dermatoloğu Zerrin Baysal ise ' doğal ' olarak satılan boyaların birç ; oğunun doğal olmadığını iddia etti . Doğal gö ; rü ; nü ; mlü ; kimyasal saç ; boyalarının sağlığı tehdit ettiğini anlatan Baysal , ' Bu tü ; r boyalarda kına rengini koyulaştırmak iç ; in boyanın iç ; ine ' pikramat ' adlı madde koyuluyor ancak bu madde tamamen kanserojeniktir . Kimyasal boyalar gibi bu tü ; r doğal boyalar da başağrısı , saç ; lı deride sulantılı yaralar , kepeklenme , kuruma ve kopmaya neden olur . Halkımız doğal yazan her boyanın doğal olduğunu dü ; şü ; nmemeli . ' ' şeklinde konuştu . Baysal , Avrupa ' da Kontrol Edilmiş Doğal Kozmetik ( BDİH ) sertifikası olan boyaların kimyasal madde iç ; ermeyen ü ; rü ; n olduğunu vurguladı .

Boyanın doğal olduğunu nasıl anlarız?

İç ; eriğinde rezorsinol , amonyak , phenylene diamine ve hidrojen peroksit maddeleri bulunmaması gerekir .

Boyanın kutusunda Avrupa ' da Kontrol Edilmiş Doğal Kozmetik ( BDİH ) sertifikası bulunmalı .

Doğal boyalar , saç ; rengini aç ; amaz . Saç ; kutusunda koyu saç ; rengini , sarıya boyayabileceğinizi gö ; steriyorsa , doğal değildir .

Doğal boyalarda , boyamadan bir sü ; re sonra boya akar ve beyaz saç ; lar gö ; rü ; nmeye başlar .

ZAMAN
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile