Saç Derisi Kaşıntısı Neden Olur?
Saç derisi kaşıntısı birçok farklı duruma bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu nedenle en sık aratılanlar arasında saç derisi kaşıntısı neden olur sorusu yer alıyor. İlgiyle takip edilen konu hakkında bu durumdan rahatsız olanlar saç derisinin enden kaşındığı hakkında araştırmalarını hızlandırdı. Cilt sorunlarına bağlı olarak ortaya çıkan bu problem saçın iyi temizlenmemesi sonucunda da oluşabilir. Çok fazla kimyasal içeren sabun ve şampuanlar saç derisi kaşıntısını ortaya çıkarır. Saç derisinin hassas olması bu durumun oluşmasını etkiler. Aynı zamanda kepek oluşumu da saç derisi kaşıntısına neden olmaktadır. Çok fazla ve uzun süre devam eden bir kaşıntı problemi bulunuyorsa alanında uzman bir doktora danışarak bu konuda verilen ilaçları kullanmanız gerekmektedir. Dolaşım bozukluğu ve benzeri sorunlar da kaşıntıyı tetikleyen tehlikeli rahatsızlıklar arasında yer almaktadır.
Saç Derisi Kaşıntısı Nasıl Geçer?
Saç derisi kaşıntısı ortaya çıktığında birçok kişi tedavi yöntemlerini merak ediyor. Özellikle çok ciddi bir sorununuz yoksa evde uygulayacağınız kolay yöntemlerle bu problemden kurtulabilirsiniz. İşte saç derisi kaşıntısına ne iyi gelir sorusuna cevaplar;
-Karbonat kullanmak saçınızın pH dengesini düzenlemeye yardımcı olacaktır. İçinde bulunan alkali bu konuda işe yarar. Bir yemek kaşığı karbonatı su ile karıştırıp saçınıza masaj yaparak yedirin. 10 dakika bu şekilde bekledikten sonra bol su ile durulayın. Düzenli olarak uyguladığınızda kaşıntınızın hafiflediğini fark edeceksiniz.
-Limon suyu içinde bulunan bileşenler sayesinde kaşıntıyı engellemeye yardımcı olur. Suyla birlikte limon suyunu da karıştırarak masaj yapabilirsiniz. Saç derinizin yandığını hissederseniz bu maskeyi kullanmamalısınız. Bol suyla hemen durulamanız tavsiye edilir.
-Elma sirkesi birçok konuda sağlığa faydalıdır. Saçta oluşan kepeği mantarı ve bakterileri yok etme özelliğine sahip olan bu mucizevi ürün kaşıntı probleminizi direkt ortadan kaldıracaktır. Saçlarınız elma sirkesinden kötü etkilenirse hindistan cevizi yağıyla daha sonrasına bakım yaparak bu durumu dengeleyebilirsiniz.