Saçlara Iyi Gelen Sabunun Nami Avrupa'ya Ulasti

Saçlara Iyi Gelen Sabunun Nami Avrupa'ya Ulasti

Dogal sabunlar üzerine dükkân isleten Nedim Yurtsever, Türkiye’nin her yerinden siparis aldiklari ‘Saç çikaran sabun’un naminin Avrupa’da bile duyuldugunu anlatti.

Eskisehir’de sabunculuk yapan Nedim Yurtsever, B8 ve B5 provitaminleri içeren, 7 çesit bitkisel yag karisimindan olusan sabunun formülü için yaklasik 5 yil boyunca çesitli çalismalar yapildigini belirtti.

Bu sabunu kullanan herkesin saçlarinin çogalmasinda gelisme gördügünü ve tekrar satin almak için siparis verdigini kaydeden Yurtsever, ismi ‘Saç çikaran sabun’ olarak kalan bu ürünün Türkiye’nin yani sira Avrupa’da bile ilgi gördügünü kaydetti.



“Güçsüzlükten dolayi çikamayan saç köklerini besleyip çikmasini sagliyor”

Nedim Yurtsever, Gaziantep’ten getirttikleri sabun için yogun çalisma yürütüldügünü ve sonuç olarak etkili bir sabun elde edildigini aktardi. Sabunun saç köklerinde nasil çalistigindan bahseden Yurtsever, “Bu sabun; zayifliktan, güçsüzlükten dolayi çikamayan saç köklerini besleyip çikmasini sagliyor. Saç üretmiyor, çikamayan kökleri güçlendirip çikariyor. Baslangiçta alan vatandaslar kullandigi zaman ufak ufak saçlar çikmaya baslayinca çevresindekiler de bunu görüyorlar. Soruyorlar, onlar da bizi tarif ediyorlar. Bize gelip ‘Sizde saç çikaran sabun varmis’ diyerek geliyorlar. Öyle diye diye ismi de bu kaldi” dedi.



“Saçta köpürtülüp 3-4 dakika bekletiliyor”

Sabunun kullanilisi hakkinda bilgi veren Yurtsever, “Önce güzelce köpürtülüp parmak uçlariyla 3-4 dakika saç derisine masaj yapiliyor. Sonrasinda durulanip tekrar güzelce köpürtülüp 3-4 dakika bekletiliyor. Ilk masajin amaci, kafa derisindeki kan dolasimini hizlandirmak ve gözeneklerin açilmasi. Ikinci bekletmede güzelce köklere isliyor. Kullanilisi o sekilde. Sadece saç ve saç derisi rahatsizliklari düsünülerek gelistirilmis bir formül bu. Yüzde kullanilmasini tavsiye etmiyoruz” diye konustu.



“Bu sabunun etkisini yurtdisinda da görmüsler, kullaniyorlar”

Dükkânlarinda yer alan ürünlerden en pahalisinin ve en çok tercih edilenin bu sabun oldugunu ifade eden Nedim Yurtsever, Türkiye’nin her yerinden siparis aldiklarini söyledi.

Özellikle yaz aylarinda gurbetçi vatandaslarin oldukça fazla tercih ettigi sabunun Avrupa’da da duyuldugunu dile getiren Yurtsever, “Gurbetçiler 20-30 tane götürüyor. Hatta bir arkadas 3-4 yil evvel esiyle birlikte geldi. ‘Say agabey’ dedi, saydim. Ne kadar tuttugunu söyledim, pazarlik bile yapmadan satin aldi. Her yil geldigini ve bu sabundan aldigini, onu hatirlayip hatirlamadigimiz sordu. Hatirlamadigimi söyledim. Yurtdisinda birçok yöntem denemesine ragmen tedavi ettiremedigi çenesinin altindaki saçkiran problemini bu sabun ile astigini anlatti. Orada kuaförlük yaptigi için yillardir buradan bu sabunu alip orada kullaniyormus. Bu sabunun etkisini yurtdisinda da görmüsler, kullaniyorlar” sözlerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile