Sadakatasi Dernegi, 33 Ülkede 750 Binden Fazla Kisiye Kurban Bayrami'ni Yasatti

Sadakatasi Dernegi, 33 Ülkede 750 Binden Fazla Kisiye Kurban Bayrami'ni Yasatti

Sadakatasi Dernegi, Kurban Bayrami'nda Türkiye ile birlikte 33 ülkede 17 bin 730 hisse kurbanini 750 binden fazla kisiye dagitti.



Dernekten yapilan açiklamada, "Paylasinca Hisseni Yeryüzü Bayram Yeri" çagrisiyla Türkiye, Afrika, Orta Dogu, Orta Asya, Güney Asya, Kafkasya, Uzak Dogu, Endülüs ve Balkanlar'da bagisçilarin destekleriyle kurban kesimi ve dagitimi yapildigi belirtildi.

Kurban organizasyonunda, mülteci kamplari, savas, dogal afet ve yoksul bölgeler ile yaslilar, kimsesizler, yetimhaneler ve okullara öncelik verildigi, bu kapsamda Suriye, Filistin, Yemen, Banglades ve Afrika'nin ön planda tutuldugu ifade edilen açiklamada, yurt içinde 20 ilde 1000 hissenin kesiminin yapildigi, önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi 42 bin kisiye kurban eti ulastirdigi kaydedildi.

Açiklamada, Kurban Bayrami'nda Islam cografyasinda ümmet suuruyla hareket eden ekiplerin, gönüllüler ve partner kuruluslar araciligiyla 33 ülkede, 3 bin çocuga bayramlik kiyafet ve oyuncak hediye ettigi aktarildi.

Açiklamada görüsüne yer verilen Sadakatasi Genel Baskani Kemal Özdal, kurbanliklarin Islami usullere uygun kesildigini belirtti.

Özdal, "Hayirsever bagisçilarimiz dünyanin öbür ucundaki görmedigi kardesleri için bagisladigi hisselerle iyilik yoluculugumuza destek oldu. Degerli bagisçilarimiza, kardeslerine bayram mutluluklarini yasattiklarindan dolayi tesekkür ederiz." degerlendirmesini yapti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile