Sadi Özdemir Açiklamasi 'Amacimiz Mutlu Bir Nilüfer'

Sadi Özdemir Açiklamasi 'Amacimiz Mutlu Bir Nilüfer'

Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir, Nilüfer’deki 64 mahalle muhtariyla bir araya gelerek mahallelerin ihtiyaçlarini dinledi. Sorunlari el birligiyle çözeceklerini söyleyen Baskan Sadi Özdemir, “Nilüfer’de yasayan vatandaslarimizin haklarini, kent çikarlarini korumaya devam edecegiz. Nilüfer’e yakisir bir düzen olusturmak için buradayiz” dedi.

Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir, Nilüfer Belediyesi Halk Evi’ndeki Nilüfer Baris Meclisi’nde düzenlenen toplantida 64 mahalle muhtariyla bir araya geldi. Nilüfer’in gelecegine yönelik projelerin yani sira, muhtarlarin mahallelerinde yasanan sorunlari ve talepleri dile getirdigi toplantiya Nilüfer Belediye Baskan Yardimcilari ile birim müdürleri de katildi.

Toplantida konusan Baskan Sadi Özdemir, vatandaslarin haklarini ve kent çikarlarini korumaya devam edeceklerini belirterek, "Nilüfer’e yakisir bir düzen olusturmak için buradayiz. Amacimiz, mutlu ve keyifli bir Nilüfer" dedi.

Bu hedefle vatandaslardan gelen talep ve sikayetleri özenle degerlendirdiklerini belirten Sadi Özdemir, kentteki sorunlarin giderilmesi için gece gündüz çalistiklarini vurguladi.

Belediyenin bir yapilanma sürecinden geçtigini ifade eden Sadi Özdemir, "Gayemiz Nilüfer’in, kamunun ve vatandaslarimizin çikarlarini korumak. Bu anlayisla hareket ederek, 1-2 yil içerisinde birçok güzel projeyi hayata geçirmis olacagiz" diye konustu.

“Egitim taleplerini geri çevirmiyoruz”

Baskan Sadi Özdemir, 23 Nisan Mahallesi’ndeki okul insaati ile ilgili de açiklamalarda bulundu. Sadi Özdemir, belediyelerin asli görevlerinin okul yapmak olmadigini ancak egitime ve gençlere verdikleri önem nedeniyle bu konudaki talepleri geri çevirmediklerini söyledi.

23 Nisan Mahallesi’nde insa edilen okulun 3 dönümlük arazisinin belediye tarafindan tahsis edildigini belirten Sadi Özdemir, "Okul insaatinda çekme mesafesi nedeniyle bir takim sikintilar yasandi ve insaat durduruldu. Ancak, okulun bir an önce açilmasi için hukuki süreçleri tamamlayarak, projeyi hem Nilüfer Belediye Meclisi’nden hem de Bursa Büyüksehir Belediye Meclisi’nden geçirdik" dedi.

Göreve geldikleri günden bu yana devam eden hiçbir insaati durdurmadiklarini vurgulayan Baskan Özdemir, baslamamis ya da sözlesme süresi dolmus projelerle ilgili bir takim tasarruflarda bulunduklarini ancak bunlarda da isme degil olaya göre hareket ettiklerini belirtti.

Sadi Özdemir, "Bu tarz islerde standart olmali. Biz bu sorunlari çözerken ayni zamanda vatandaslarimizi da magdur etmemek istiyoruz" dedi.

Baskan Özdemir, önümüzdeki dönemde "Söz Sizde" adli programlarla vatandaslarla bulusacaklarini duyurarak, “Bir günümüzü tamamen bir mahallemize ayiracagiz. Bu bulusmalarda vatandaslarimizin sorunlarini yerinde dinleyecegiz” diye konustu.

Kirsal mahallelerin muhtarlarina kooperatiflesme çagrisinda da bulunan Sadi Özdemir, tarim alanlarinin önemine dikkat çekerek, "Tarimi büyütmek, üretimi artirmak en büyük hedeflerimiz arasinda. Kooperatiflesen köylerimizin ürettigi ürünleri NILKOOP vasitasiyla satin alacagiz. Ayrica onlara satisin yani sira, mühendislik destegi de saglayacagiz" açiklamasinda bulundu.

Toplantida ayrica muhtarlar, mahallelerinde yasanan sorunlari dile getirerek, Baskan Sadi Özdemir, ilgili baskan yardimcilari ve birim müdürleriyle fikir alisverisinde bulundular.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile