Sadullah Ergin Avcı'nın tutuklanması olayını yorumladı

Sadullah Ergin Avcı'nın tutuklanması olayını yorumladı

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın tutuklanmasıyla ilgili süreci ilk kez anlattı.

NTV’de Nilgün Balkaç’la Özel Röportaj adlı programa katılan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, kamuoyunda geniş yankı uyandıran Hanefi Avcı’nın tutuklanmasıyla ilgili merak edilen sorurla cevap verdi.

Önemli olanın ortaya atılan iddianın ispatlanması olduğunu ifade eden Bakan Ergin, “Hanefi Avcı benimle görüştüğünü yazmıştı. Bize getirdiği dilekçede usulsüz dinlemelerden şikâyet ediyordu. Ama kitabında farklı konular var… Avcının iddiaları üzerine incelenme başlatıldı ayrıca sürecin başladığına dair resmen yazılı bilgi de verildi. Ama buna rağmen kendisi bakanlığımızın da içerisine bulunduğu kurumları itham etmeye devam etti. Bu incelemeler kapsamında kendisini müşteki olarak davet ettik. Bunu daha önce kamuoyunda paylaşmadık ilk defa size ifade ediyorum…” dedi.

Program sunucusu Balkaç’ın “Daha önce davet edeceğinizi söylemiştiniz peki bu davet ne zaman gerçekleşti sayın bakan?” sorusu üzerine Ergin, “ 20 Eylül’de Adalet Bakanlığı’na geldi. Kendisinden bilgi- bulgu ve şikâyetlerini anlatması istendi. Ancak bu müşteki sıfatıyla yapmış olduğu beyanlarında yine somut herhangi bir şey söylemedi… Soruşturma organları, makamları, yargı organları muğlâk ifadelerle insanların şahsiyetiyle oynayamaz buna ilişkin kendisinden alınan beyanlarından sonra birkaç gün içerisinde yeni bilgiler verebileceğini ifade etmişti ama bu arada tutuklama olayı gerçekleşti. Tutuklamadan sonra da vereceği yeni bilgiler için savcılık aracılıyla bilgisine başvuruldu ancak orada da yeni bir ve bulgu vermedi…” dedi.

Balkaç’ın “Cemaat bağlantısından söz ediliyor” hatırlatması üzerine Ergin, belli isimlerin itham edildiğini ancak somut bilgiler verilmediğini soruşma yapabilmek için bilgi, bulgu, tanık ve şahitlerin kendileriyle paylaşılması gerektiği söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile