Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy'dan Açıklama

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, ''Ülkemizde kültür mirasını kurma dendiğinde, ilk akla Safranbolu gelmektedir'' dedi.

Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamalarda, 1975'li yıllarda başlayan ve 1990'lı yıllarda UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girmesiyle hızlanan koruma bilincinin Safranbolu'da her geçen gün arttığını söyledi.

Özellikle Son 10 yıl içinde hükümetin de büyük desteğiyle birçok tarihi zenginliğin kurtarılarak yaşatıldığını vurgulayan Aksoy, ''Ülkemizde kültür mirasını kurma dendiğinde ilk akla Safranbolu gelmektedir. Ülkemizde bulunan yaklaşık 50 bin kadar korunması gereken kültür varlığının, yaklaşık 2 bini ilçemizde bulunmaktadır. Bu oran çok büyük bir orandır. Safranbolu korumadaki başarısıyla dünyada en iyi korunan ilk 20 kent arasında yerini almıştır. Bu nedenle ilçe olarak katıldığımız yurt içi ve yurt dışı fuarlarda ilgi odağı haline geliyoruz. Hep merak ediliyor nasıl korumayı başardınız diye. Biz yaşayarak koruyor ve gelecek kuşaklara aktarıyoruz'' diye konuştu.

Muhabir: Ahmet Özler

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile