Safranbolu Belediyesi'nde Doğal Gaz Danışma Bürosu Hizmete Girdi

Safranbolu Belediyesi'nde Doğal Gaz Danışma Bürosu Hizmete Girdi

Safranbolu Belediyesinde oluşturulan Doğalgaz KARGAZ Danışma Bürosu'nun hizmete girdi.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Safranbolu'da herkesin doğalgaz kullanması noktasında garantör olduğunu belirterek, Safranbolu halkının doğalgazın nimetlerinden 2010 yılından itibaren istifade etmeye başlayacağını ve halkın doğalgaz kullanması için elinden gelen tüm gayreti göstereceğini söyledi.
Safranbolu Belediyesinde oluşturulan KARGAZ Danışma Bürosunun faaliyete geçmesi nedeniyle düzenlenen toplantıda ilk olarak KARGAZ Müşteri Hizmetleri Şefi Yusuf Selimyıldız oluşturulan Danışma Bürosu hakkında bilgiler verdi.
Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy da konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Belediyemiz bünyesinde KARGAZ'ın Danışma Bürosunu hizmete açtık. Halkımız Doğalgazla ilgili KARGAZ'la ilgili abonelik olsun, doğalgaz kullanımı olsun sorunlarının tamamında bu masa aracılığıyla cevap bulacak. Abonelik sözleşmeleri de burada yapılabiliyor" dedi.
Yaklaşık üç haftadan bu yana KARGAZ'la ilgili 7 toplantıyı çeşitli vesilelerle farklı sitelerde yaptıklarını hatırlatan Başkan Aksoy, "Bu toplantılarda doğalgazın Safranbolu için ne kadar hayati öneme sahip olduğunu, Dünya Miras Kenti olan bu kentin sokağının temiz olduğu kadar havasının da temiz olması gerektiğini, sokakları temizleme noktasında Belediye olarak elimizden gelen tüm gayreti, gösterdiğimizi ve bunu başardığımızı, ancak havanın temizlenmesi noktasında Safranboluluları artık göreve çağırdığımızı çeşitli vesilelerle duyurduk. Safranbolu gerçekten Türkiye'de olduğu kadar dünyada da adından söz ettiren Dünya Miras alanı olan bir kentimiz. Dünyanın en güzel, en iyi korunmuş 20 kentinden birisi. Bu kente hava kirliliği yakışmıyor dedik. Hava Kirliliği bu kentte yaşayanları olduğu kadar, Tarihi Mimarileri de etkiliyor dedik. Bunların hepsini üst üste koyduğumuzda bu kenti ziyarete gelen insanların karşılaşmış olduğu manzaralar, bu kentte yaşayan insanların sürekli olan rahatsızlıkları göz önünde iken ve hastanelerden çıkmaz iken kendilerinin mutlaka bu doğalgazla ilgili çalışmalarımıza destek vereceklerini umduğumuzu belirttik. Netice çok güzel de haberler alıyorum. Emek Mahallesi, Yenimahalle, Atatürk Mahallesi, Cemal Caymaz'ın bir kısmında barkotlanan binalar olmak üzere, bu bina ve site yöneticilerinin büyük bir hızla yönetimlerini topladıklarını ve ardından doğalgaza geçmeye yönelik kararlar aldığını duyuyoruz. Şu anda yaklaşık 25 site nerdeyse doğalgazla ilgili dönüşüm kararı aldılar ve abonelikle ilgili işlemlere başlamak üzereler bu konuda müracaatları başladı. Bu sevindirici bir karar" diye belirtti.
KARGAZ Şirketinin yaklaşık 10 gün içerisinde Karabük'ten itibaren kazmaya başlayacağını da söyleyen Belediye Başkanı Necdet Aksoy şu ifadelere yer verdi:
"Safranbolu'ya tahminen Şubat ayı sonu veya Mart ayı başı itibariyle doğalgaz hattının ulaşması bekleniliyor. Bundan sonra da bir önce Safranbolu'daki bu saymış olduğum mahallelerimizde hat döşenmesi tamamlanacak. Safranbolu Belediye Başkanı olarak da abone olan herkesin doğalgaz alması noktasında garantör olduğumu da beyan ediyorum. Çünkü KARGAZ Şirketine inanıyoruz, güveniyoruz ve KARGAZ Şirketinin vermiş olduğu sözü tutacağına olan inancımız sonsuz. Eğer bir problem çıkarsa ben Belediye Başkanı olarak o halkımın, o vatandaşımın doğalgaz alması noktasında, daha doğrusu yakıtı kullanması noktasında elimizden gelen tüm çabaları sergileyeceğimizi açık yüreklilikle beyan ediyorum. Belediyemiz bünyesinde açılan başvuru masasının hayırlı olmasını diliyorum. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. 2010 yılında Safranbolu'da Doğalgaz yanacak İnşallah. Halkımız doğalgazın nimetlerinden 2010 yılından itibaren istifade etmeye başlayacak."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile