Safranbolu Belediyesinden Yerel Üreticiye Destek

Safranbolu Belediye Baskani Mimar Elif Köse’nin aldigi kararla birlikte, Tarihi Çarsi Han Arkasi bölgesinde kurulacak olan yöresel ürünler pazari, hem yerli halka hem de turistlere yöresel lezzetleri ve el islerini sunma firsati verecek. Al-sat sistemi ile degil haklin kendi ürettigi ürünlerin satilma sarti konulan pazarda, Safranbolu’nun maniye domatesinden çavus üzümüne, cografi isaretli ürünlerden, organik tarim ürünlerine; el isi hediyelik esyalardan, yöresel kiyafetlere kadar genis bir yelpazede ürünlerin satisi yapilacak.

Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse, "Bu Pazar sadece ticarî bir girisim degil, ayni zamanda Safranbolu’muzun kültürel ve tarihî mirasini koruma çabamizin bir parçasidir. Halkimizin bahçelerinde ürettigi organik meyveler ve sebzeler, tamami ile el isi ürünler ile yerel üreticilerimize destek olmayi amaçliyoruz Yöresel ürünler pazarinin kurulmasiyla birlikte, Safranbolu’nun tarihî Çarsi bölgesi hem yerli halkin hem de turistlerin daha fazla ilgisini çekecek." dedi.

Safranbolu Belediyesi tarafindan hazirlanan stantlarda satisini yapacak yerel üreticiler Safranbolu Belediyesi halk masalarina 4-10 Haziran 2024 tarihleri arasinda basvurularini yaparak yöresel ürünler pazarinda yerlerini alacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile