Safranbolu'da 19 Mayis Coskusu Çesitli Etkinliklerle Kutlandi

Safranbolu'da 19 Mayis Coskusu Çesitli Etkinliklerle Kutlandi

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde 19 Mayis Gençlik ve Spor Bayrami ile Atatürk’ün Bandirma Vapuru ile Samsun’a çikarak milli mücadeleyi baslatmasinin 103’üncü yildönümü çesitli etkinliklerle kutlandi.

Misak-i Milli Demokrasi Meydaninda anita çelenk sunma ile baslayan törene Safranbolu Kaymakami Mehmet Türköz, Belediye Baskani Elif Köse, Ilçe Jandarma Komando Egitim Merkez Komutani Kd. Alb. Hasan Baskök, Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Özgür Özkan, siyasi parti ve STK temsilcileri, vatandaslar ve ögrenciler katildi.

Törende konusan Kaymakam Mehmet Türköz, “Bagimsizligimizin nasil elde edildigini, hangi zorluklarla kazanildigini herkesin bilmesi gerekir. Bu açidan milli mücadele sonrasi 29 Ekim 1923’te ilan edilen cumhuriyetimizle dünya milletleri arasinda yerini almistir. Milli mücadele sonrasinda kurulan cumhuriyeti hürriyetin, bagimsizligin egemenligin yilmaz bekçileri olarak gördügü Türk gençligine emanet etmistir. Türk gençligi bu güne kadar oldugu gibi bundan sonrada Atasinin emanetine sahip çikacaktir. Bu düsüncelerle basta Gazi Mustafa kemal Atatürk olmak üzere tüm sehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle aniyor, 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramini kutluyorum” dedi.

Konusmanin ardindan çesitli gösterilerle devam eden etkinlikte yarismalarda dereceye giren ögrencilere ödülleri verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile