Safranbolu'da Bayram Bereketi

Dünya Miras Şehirleri listesinde yer alan ve UNESCO tarafından koruma altında bulunan tarihi konaklarıyla ünlü Karabük'ün Safranbolu ilçesine, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yaklaşık 85 bin turistin geldi

Dünya Miras Şehirleri listesinde yer alan ve UNESCO tarafından koruma altında bulunan tarihi konaklarıyla ünlü Karabük'ün Safranbolu ilçesine, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yaklaşık 85 bin turistin geldi.
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, bayram süresince 2 bin 200 yatak kapasiteli otel ve pansiyonların tamamının dolduğunu ve son 5 yılın en yoğun günlerini yaşadıklarını söyledi. Özellikle yurt dışından ve komşu illerle birlikte Ankara, İstanbul, İzmir, Sakarya, Bursa, Kocaeli ve Bolu gibi illerden özel araçları veya turlar ile turistlerin geldiğini ifade eden Başkan Aksoy, "Safranbolu'yu tercih eden yerli ve yabancı turistler, esnafın da yüzünü güldürdü. Günübirlik ve konaklamalı yaklaşık 85 bin kişiyi ağırladık. Bu sayının yaklaşık 5 bini kadarını yabancı turistler oluşturdu. İlçede bulunan otel ve pansiyonların tamamı aylar öncesinden doldu. Bayram süresince 95 tondan fazla lokum tüketildi. İlçe halkı ve esnaflarımız turistlerimizi en iyi şekilde misafir etti. Turistlerimize, belediyemiz, acente ve özel çalışanlar olmak üzere onlarca rehber hizmet verdi. Önceden alınan tedbirler sonucunda sorunsuz bayram geçirdik. Özellikle fuarlarda yapılan tanıtımlar sayesinde ilçemiz her geçen yıl daha fazla turist ağırlıyor. Tanıtım çalışmalarımıza ara vermeden deva edeceğiz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile