Safranbolu'da Dede Ve Nineler Torunlariyla Meydanda Kitap Okudu

Karabük'ün UNESCO Dünya Mirasi Listesi'nde bulunan ve tarihi evleriyle bilinen Safranbolu ilçesinde dede ve nineler, torunlarina okuma aliskanligini asilamak için birlikte kitap okuma etkinligine katildi.

Ilçe Milli Egitim Müdürlügü, Ünsal Tülbentci Ilkokulu ile birlikte hazirladigi "Safranbolu Her Yerde Okuyor" projesi kapsaminda etkinlik düzenledi.

Ilçede oturan dede ve nineler, torunlarini da alarak Misak-i Milli Meydani'nda toplandi. Etkinlikte, dede, nine ve torunlari yaklasik 2 saat kitap okudu.

Ilçe Milli Egitim Müdürü Hasan Gümüs, AA muhabirine, gençlerin gelecege emin adimlarla yürümesi ve dünyayla rekabet edebilecek potansiyele sahip olabilmesi için okumalari gerektigini söyledi.

Okumayi tesvik etmek için çesitli etkinlikler düzenlediklerini belirten Gümüs, "7'den 77'ye okuyor etkinligi yaptik. Dede ve ninelerimiz, kitaplarini alarak torunlari ile okuma etkinline katildi. Dedesinin, ninesinin, annesinin ve babasinin kitap okudugunu gören ögrenciler daha çok kitap okuyacaklardir. Okudukça da bilgi ve donanimlari gelisecek, gelecegin çok iyi bilim adamlari, mühendisleri, bürokratlari olacaklar ve ülkemizi daha yükseklere tasiyacaklar." diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile