Safranbolu'da 'Japonya'yi Kesfetmek' Isimli Sergi Açildi

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, Japonya'nin Ankara Büyükelçiligi tarafindan hazirlanan "Japonya'yi Kesfetmek" isimli sergi törenle izlenime sunuldu.

Karabük Valisi Fuat Gürel, Cingillioglu Sanat Galerisi'nde, Japon kültürüne ait tanitici unsurlara yer verilen serginin açilisinda yaptigi konusmada, Türkiye'nin Japonya'ya uzak bir ülke olmadigini söyledi.

Safranbolu'da hem geçmiste hem de simdi Japonlari agirladiklarini, iki ülke arasindaki kültürler arasi kaynasmayi saglayacaklarini belirten Gürel, "Insallah daha fazla gelis gidis olur. Kaynasma, bütünlesme saglanmis olur. Bu sergi ile iki ülke arasindaki yakin iliskiyi artirmis oluruz. Safranbolu sokaklarinda çok daha fazla Japon vatandasini görmek niyetindeyiz ve temenni ediyoruz." diye konustu.

Japonya'nin Ankara Büyükelçisi Kazuhiro Suzuki ise etkinlige destek verenlere tesekkür etti.

Sergide Japon yemekleri, kasabalari ve geleneksel oyuncaklarin tanitildigini anlatan Kazuhiro "Bu sergiyi ziyaret ederek kendinizi Japonya'ya daha yakin hissetmenizden mutluluk duyacagim. Bu vesile ile Safranbolu ve Japonya arasindaki etkilesimin daha da güçlenecegini umuyorum." dedi.

Daha sonra sergi, Vali Gürel ve Büyükelçi Kazuhiro'nun yani sira Safranbolu Kaymakami Mehmet Türköz, Il Emniyet Müdürü Sirri Tug, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Garip Gümüs ve diger protokol üyeleri tarafindan açildi.

Konuk büyükelçi ayrica, Cinci Hani'nda yer alan Kahve Müzesi'ni gezerek yetkililerden bilgi aldi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile