Safranbolu'da 'Kutadgu Bilig Il Paneli'

Safranbolu'da 'Kutadgu Bilig Il Paneli'

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde "Oku-Yorum Yazi-Yorum Projesi" çerçevesinde Fatih Sultan Mehmet Fen Lisesi’nde "Kutadgu Bilig Il Paneli" gerçeklestirildi.

Panele; Karabük Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Sevket Küçükzoroglu, Ilçe Milli Egitim Müdürü Said Nuri Odabasoglu, Sube Müdürü Enver Ayata ve Fatih Sultan Mehmet Lisesi Müdürü Ziya Çaliskan, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Projenin yürütücülügünü Fatih Sultan Mehmet Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyati Ögretmeni Satiye Dagi, Mehmet Vergili Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyati ögretmenleri Muhittin Demir, Dilek Apak, Rahmi Doruk’un yaptigi panel her iki okulun ögrencileri tarafindan sunuldu. Baskanligini Ecrin Enal’in yaptigi panelde Fatih Sultan Mehmet Fen Lisesi ögrencileri ile Mehmet Vergili Fen Lisesi ögrencileri panelist olarak konustu.

Ögrenciler panelde Kutadgu Bilig’de devlet yönetimi ve beyin özellikleri, dilin önemi, adalet ve bilginin önemi konulari üzerinde durdu. Ilçe Milli Egitim Müdürümüz Odabasoglu, programda yaptigi konusmada, "’Oku-Yorum Yazi-Yorum Projesi’ ile ögrencilerimizin akademik basarilarina katki saglayacak sosyal ve duygusal beceriler olan ; görev performansi, duygu düzenleme, is birligi, açik fikirlilik, üst düzey düsünme ve elestirel okuma becerisine sahip genç yazarlarin yetistirilmesi hedeflenmistir. Bu çerçevede proje için emek veren okul idarecilerimize, ögretmenlerimize ve ögrencilerimize tesekkür ediyor çalismalarinda basarilar diliyorum" dedi.

Panel sonunda ögrenciler katilim belgelerini Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Küçükzoroglu, Ilçe Milli Egitim Müdürü Odabasoglu, Sube Müdürü Ayata ve Fatih Sultan Mehmet Fen Lisesi Müdürü Çaliskan’dan aldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile