Safranbolu TSO Ile ESO'dan Saglik Hizmetleri MYO Açiklamasi

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odasi ve Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odasi, Karabük Üniversitesi Safranbolu Saglik Hizmetleri Meslek Yüksek Okulunun ilçeden tasinmasi ile ilgili ortak bir basin açiklamasi yayinladi.

Saglik Hizmetleri MYO’nun tasinmasi ile ilgili Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kirisik ile toplanti gerçeklestirildiginin belirtildigi açiklamada, “Okulun tasinmasinin nedenleri ile ilgili paylasilan bilgide Safranbolu’da Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun kendisine ait bir binasinin bulunmadigindan Fethi Toker Güzel Sanatlar Fakültesinde egitim ögretim hayatina devam ettiklerini, bu bölümde egitim gören ögrencilerin ve egitim veren akademisyenlerin Güzel Sanatlar Fakültesinin dersliklerinin fiziki yetersizlikleri ve laboratuar bulunmadigindan akademisyenler ve ögrencilerin bu yetersizliklerden kaynakli magdur olduklarini, eger Safranbolu’da Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna ait bir binanin tahsisi ya da insasi söz konusu olursa, fiziki yetersizliklerin, problemlerin ortadan kalktigi takdirde, kendilerinin de bu kadar fazla sayida ögrencinin nakledilmesiyle olusabilecek olumsuzluklari istemedikleri ve ögrencilerin Safranbolu’da egitim görmelerinin devam etmesini istediklerini belirtmislerdir. Konunun yine de tekrardan üniversite yönetim kadrosu ile degerlendirilerek, ellerinden gelen çabayi sarf edeceklerini söylemesi bizleri mutlu etmistir. Süreç takip edilerek, gelismelerden üyelerimiz ve esnafimiza bilgi verilecektir. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kirisik ve Yönetim Kadrosuna konuya olan duyarliliklari ve içtenlikleri ile çözüm odakli tavirlarindan dolayi sahsimiz ve Üyelerimiz adina tesekkürü borç biliriz” ifadelerine yer verildi.

“Karabük Üniversitesi Karabük’ümüzün gelecegidir” ifadelerinin kullanildigi açiklamada, “Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Kirisik ve Yönetimi Karabük Üniversitesini gelistirmek adina birçok Üniversiteler ile isbirligi yapmakta, kent mimar isi, sanayi, demir çelik sektörü, çevre duyarliligi ve egitim ile ilgili birçok alanlarda adim attigina sahitlik etmekteyiz. Bu minvalde basta Karabük halki, güzide basin temsilcileri ve yayin organlarinin bu konularla ilgili sagduyulu davranmasini ve Üniversitemizin Türkiye’de sayili üniversitelerin arasinda olmasi için gösterilen çabaya destek vermelerini, olumsuz dedikodu ve söylentilere kulak asmamalarini arzu ederken, sehrimiz için bir bütün olmaya davet ediyoruz” denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile