Saganaktan En Çok Kandira Etkilendi

Saganaktan En Çok Kandira Etkilendi

Kocaeli Valiligi’nden yapilan açiklamada, kentte etkili olan saganak sebebiyle yer yer su baskinlari, sel ve ulasimda aksamalarin meydana geldigi, 150’si Kandira’dan olmak üzere, 474 ihbara müdahale edildigi açiklandi. Ayni zamanda açiklamada, saganaktan en çok etkilenen ilçenin Kandira oldugu belirtildi.

Kocaeli Valiligi’nden yapilan yazili açiklamada, Meteoroloji Bölge Müdürlügü’nün kuvvetli yagis uyarisi sonrasinda Vali Seddar Yavuz’un talimatlari dogrultusunda uyarilarin yapildigi ve gerekli tedbirlerin alindigi ifade edilerek, saganak sebebiyle meydana gelen olaylar açiklandi.

Meteoroloji Bölge Müdürlügü’nün uyarilari sonrasinda Il Emniyet Müdürlügü, Il Jandarma Komutanligi, Kocaeli Büyüksehir Fen Isleri Müdürlügü ve Karayollari 14. Sube Sefligi Kurum yetkililerinin katilimiyla toplanti düzenlendiginin kaydedildigi açiklamada, "Bir araya gelinerek alinacak tedbirler ve yapilmasi gereken çalismalarin istisare edildigi bir toplanti gerçeklestirilmistir. Dün sabah saatlerinde baslayan ve il genelinde etkili olan yagislar sebebiyle yer yer su baskinlari, sel ve ulasimda aksamalar meydana gelmistir. 150’si Kandira ilçemizden olmak üzere Il ve Ilçe Acil Durum Merkezlerine gelen toplam 474 ihbara zaman kaybetmeksizin müdahale edilmistir. Emniyet ve jandarma ekiplerince ana arter ve baglanti yollarinda olumsuzluk yasanmamasi için tüm tedbirler alinmis, ulasimda olusan aksamalara da Karayollari 14. Sube Sefligi, ilçe belediyeleri, ISU Müdürlügü, Kocaeli Büyüksehir Belediye Itfaiyesi ve Fen Isleri ekiplerince müdahale edilmistir" denildi.

"374 ekipman ve 1.000 personelle müdahale edildi"

Açiklamada, yagislardan en çok etkilenen ilçenin Kandira oldugu belirtilerek, su ifadeler kullanildi:

"Kandira ilçemizde 12 evin zemin katlarini su bastigi tespit edilmis, su tahliyeleri ISU ve itfaiye ekiplerince gerçeklestirilmistir. Yine 9’u Kandira ilçemizde olmak üzere toplamda 11 maddi hasar ihbariyla ilgili hasar ve zarar tespit çalismalarina devam edilmektedir. Kandira ilçemiz basta olmak üzere yasanan asiri yagis nedeniyle elektrik iletim hatlarinda olusan arizalar SEDAS ekiplerince giderilmistir. Yogun yagis ve akabinde yer yer meydana gelen sel nedeniyle Kandira ilçemiz, Lokmanli, Döngelli, Kirkarmut, Bozburun ve Akbal mahallelerindeki ekili tarim alanlarinda hasar meydana geldigi yönünde yapilan ihbarlar neticesinde bölgeye giden ekipler tarafindan yerinde ilk tespit çalismasi yapilmis, sularin çekilmesi sonrasinda yapilacak gerçek hasar tespitleri dogrultusunda çiftçilerimizin magduriyetinin giderilmesi noktasinda tohum destegi basta olmak gerekli yardimlar yapilacaktir. Yer yer etkili olan kuvvetli yagislar nedeniyle yapilan ihbarlara Büyüksehir Belediyesi ve ilgili müdürlüklerin elinde bulunan çesitli çap ve büyüklükteki 374 ekipman ve 1.000 personelle müdahale edilmis, bu sayilarin haricinde ilçe kaymakamliklari ve ilçe belediyelerince de sahada yapilan çalismalara destek verilmistir. Ilimiz genelinde meydana gelen sel, su baskini ve olumsuz hava sartlarindan dolayi her hangi bir yaralanma ve can kaybi yasanmamis olmamakla birlikte, meydana gelen zararlarin tespit çalismalarini bir an önce tamamlayarak karsilanmasi noktasinda gerekli destekler yapilacaktir"
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile