Sagiad Bir Yılını Değerlendirdi

Sagiad Bir Yılını Değerlendirdi

Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği (SAGİAD) yönetimi düzenledikleri basın toplantısında, Sakarya-Dünya Ticaret Köprüsü Programı’nda 12.5 milyon dolarlık ticaret yapıldığını söyledi.

Yaklaşan ramazan ayı öncesinde basınla bir araya gelen SAGİAD yönetimi yıl içinde gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgi verdi. SAGİAD binasında gerçekleşen kahvaltılı basın toplantısına, yönetim kurulu Başkanı Vecdi Çelebi, Başkan Yardımcısı Ali Hacıeyyüboğlu, Genel Sekreter İbrahim Bozkurt, Yönetim Kurulu Üyesi Adem Yıldırım ve basın mensupları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Vecdi Çelebi geçtiğimiz yıldan bugüne kadar SAGİAD tarafından gerçekleştirilen etkinlikler hakkında bilgilendirmede bulundu. Konuşmasında Kalite Zirvesi, İş Kadınları Kulübü ve diğer programlarından bahseden Çelebi, son olarak geçtiğimiz ay gerçekleştirilen Sakarya-Dünya Ticaret Köprüsü programı hakkında bilgi verdi. Yönetim olarak, “Global düşün, lokal uygula” felsefesinde hareket ettiklerini söyleyen Çelebi, “Bu programı düzenlerken, ilimizin marka bilincini arttırabilmeyi hedefledik, bu kapsamda 11 farklı ülkeden 151 işadamını Sakarya’da ağırladık. Hepimiz için güzel bir program oldu, etkinliği gelecek yıllarda da yapmayı planlıyoruz ” dedi.

Çelebi’nin ardından bilgilendirme sunumu yapan SAGİAD Genel Sekreteri İbrahim Bozkurt, Sakarya-Dünya Ticaret Köprüsü Programı kapsamında gerçekleşen ikili iş görüşmeleri ve iş forumu hakkında bilgilendirmede bulundu. 21 Haziran tarihinde Elmas Otel’de gerçekleştirdikleri etkinlikte 11 ülkeden 102 işadamının katıldığını söyleyen Bozkurt, etkinliğe ilimizden de 384 firmanın katıldığını söyledi.

Gün boyu toplan 6 bin 144 ikili iş görüşmesi gerçekleştirildiğine dikkat çeken Bozkurt, “Bu etkinlik kapsamında yurtdışından ilimize gelen işadamları, burada yaptıkları alışverişle esnafa 75 bin TL civarında kazanç sağladı” dedi.

Etkinlik için 100 bin TL’lik bir altyapı oluşturulduğuna dikkat çeken Bozkurt, etkinlikte 12 buçuk milyon dolarlık da ticaret yapıldığını söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile