Saglik Bakani Koca, Bayrampasa'da Yapilacak Yeni Hastane Hakkinda Bilgi Verdi

Saglik Bakani Koca, Bayrampasa'da Yapilacak Yeni Hastane Hakkinda Bilgi Verdi

Saglik Bakani Fahrettin Koca, "Bayrampasa’ya yapilacak olan üçüncü basamak hastanenin ihalesi yapildi, yer teslimi yapildi. 2025 yili aralik ayinda bitmek üzere planlandi. Yapilacak olan hastane 85 bin metrekare kapali alani olan 400 yatakli 100 yogun bakim yatagi olan bir üçüncü basamak hastane olacak" dedi.

Saglik Bakani Fahrettin Koca, Istanbul’daki ziyaretleri kapsaminda Bayrampasa’da vatandaslarla bir araya geldi. Bakan Koca, cuma namazini Yildirim Mahallesi Barbaros Camii’nde kildiktan sonra Ali Fuat Basgil Caddesi esnafi ile cuma pazari esnafini ziyaret etti.

“Bayrampasa’ya da 400 ile baslayip 500 yatakli hastane yapacagiz”

Giyim ürünleri satan bir esnaf, Bakan Koca’ya ziyareti sirasinda Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi’nde ameliyat geçirdigini, ilgi, alaka ve hastane imkanlarindan dolayi memnuniyet duydugunu dile getirdi. Koca, “Çam ve Sakura gibi hastanelerimizin sayisini artirmak lazim. Simdi Sancaktepe’de daha büyügü devam ediyor sehir hastanesi olarak. Bayrampasa’ya da 400 ile baslayip 500 yatakli hastane yapacagiz” seklinde konustu.



“85 bin metrekare kapali alani olan 400 yatakli 100 yogun bakim yatagi olan bir hastane olacak”

Bayrampasa’da yapilacak hastaneyle ilgili bilgi veren Bakan Koca, “Bayrampasa’da geciken bir saglik hizmetimizin oldugunu söyleyebilirim. Su an gördügümüz hastane 13 bin metrekare kapali alani olan 100 yatakli bir hastane. Bayrampasa’nin daha büyük bir ihtiyaca cevap verebilecegi üçüncü basamak bir hastaneye ihtiyaci var. Bayrampasa’ya yapilacak olan üçüncü basamak hastanenin ihalesi yapildi, yer teslimi yapildi. 2025 yili aralik ayinda bitmek üzere planlandi, ihalesi ona göre yapilmis oldu. Firma da belli olmus oldu. Yapilacak olan hastanenin büyüklügü proje degisikligi yapilarak 85 bin metrekare kapali alani olan 400 yatakli 100 yogun bakim yatagi olan bir üçüncü basamak hastane olacak. Yani bütün birim, branslarin yetkin oldugu bu anlamda hastanin bir baska hastaneye sevkinin olmadigi seklinde planladigimiz bir hastane insa edilecek” dedi.



“Yapilacak olan hastane depreme dayanikli 256 izolatörlü bir hastane olacak”

Hastanenin depreme dayanikli olarak insa edilecegini ifade eden Bakan Koca, “Burada özellikle bütün birimler oldugu gibi anjiyo ünitesi olarak bilinen yerde 4 anjiyo cihazi planlandi. Onkoloji ve diger birimlerimizde burada olacak. Bayrampasali kardeslerimizin bir baska ilçeye veya hastaneye sevkinin yapilmadan gelecek yil sonu itibariyle üçüncü basamak hastaneye kavusmus olacak. Otopark sorununun oldugunu biliyoruz. Proje degisikligi yapilarak 400 araçli otoparkliydi onu da 800 araçli bir otoparka dönüstürdük. Yapilacak olan hastane depreme dayanikli 256 izolatörlü bir hastane olacak. Bu anlamda da yeni nesil hastanelerimizden birisi olacak” ifadelerini kullandi.

“Su an Türkiye’de toplam yogun bakim doluluk orani yüzde 69, Istanbul’da da yüzde 72”

Yogun bakim oranlari ile ilgili bilgi veren Bakan Koca, “Türkiye’de özellikle 2 ay öncesine kadar kismen Istanbul’da biraz daha belirgin yogun bakim sorunu yasadigimizi biliyoruz. Su an Türkiye’de toplam yogun bakim doluluk orani yüzde 69, Istanbul’da da yüzde 72. Servis yatak doluluk orani Türkiye’de yüzde 60, Istanbul’da da yüzde 66 oraninda. Bu anlamda yogun bakim ve servislerde Türkiye’de olmadigi gibi Istanbul’da da 2 ay önceki yogunluk söz konusu degil. Bu anlamda daha rahatiz” cümlelerini kullandi.

"Vatandasimizin da bize destek olmasini bekliyoruz"

Randevu ile ilgili sorunlarin çözümü için çalistiklarini söyleyen Bakan Koca, “MHRS, randevuyla ilgili yer yer bir takim sorunlari vatandasimizin yasadigini biliyoruz. Özellikle yan dal branslarinda bu sorunu yer yer yasiyoruz. Bununla ilgili yogun çalismalarimizin oldugunu biliyorsunuz. Yan dal uzmanlik dahil olmak üzere kanun degisikligi yapilarak, en son geçen ay yapilan sinavin yüzde yüze yakin dolulugu söz konusu. Yasadigimiz sorunlarla birlikte vatandasimizin da bize destek olmasini bekliyoruz. Bazi branslarla ilgili bu sorunun daha belirgin oldugunu biliyoruz. Bunu asmak için çaba gösteriyoruz. Vatandasimizin da bu anlamda üzerine düseni yapmasini bekliyoruz” diye konustu.



“Üzerimize bakanlik olarak düseni, vatandasimizin da üstüne düseni yapmasini bekliyoruz”

Randevu sistemi ile ilgili sorunu çözmek için çalisma yaptiklarini söyleyen Bakan Koca, “Bayrampasa’da geçen yil bakilan toplam hasta sayisi 1 milyon 100 bin, randevuyla gelen hasta sayisi 400 bin. Randevusunu aldigi halde gelmeyen kisi sayisi 110 bin. Bu dogru bir sey degil. Ödeyemeyecegimiz bir vatandasin hakkini, saglik hizmetini almak için engel olmamaliyiz. Bu noktada hassasiyet göstermeliyiz. 400 bin randevu ile gelen ama 110 bin kiside randevusunu aldigi halde gelmeyen vatandasimiz var. 110 bin tedavi edilme imkani olabilecek hastamizin hakki alinmis olur. Hepimiz birlikte üzerimize bakanlik olarak düseni, vatandasimizin da üstüne düseni yapmasini bekliyoruz. Gelecek aydan itibaren özellikle randevusunu alip gelmeme durumuna karsi, bir takim çalismalar yaptik. Bunu asama olarak sorunu çözene kadar devam edecegimizi söylemek istiyorum” cümlelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile