Sağlık Bakanlığı, Simav Devlet Hastanesi'ne İleri Teknolojili Tomografi Cihazı Gönderdi

Sağlık Bakanlığı, Doç.Dr. İsmail Karakuyu Simav Devlet Hastanesi'ne, ileri teknoloji ürünü bilgisayarlı tomoğrafi cihazı gönderdi.

Hastane Başhekimi Mesut Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cihazın 32 kesitli kaliteli görüntüleme ve 3 boyutlu çekim yapabilen ileri teknolojili bir ürün olduğunu söyledi.

Artan hasta yoğunluğuna paralel olarak hekim ve yardımcı sağlık personeli ve tıbbı cihaz sayısını sürekli artırma gayretinde olduklarını belirten Karaca, şöyle konuştu:

''Hastanemize kurulan yeni bilgisayarlı tomografi cihazı, önceki cihazımıza göre tanı konusunda büyük kolaylık sağlıyor. Bir çekimde 32 kesit alarak damarsal yapıları gösterebiliyor. Bu nedenle cihazla rutin çekimler daha hızlı ve daha kısa sürede yapılabilecek. Ayrıca AIDR 3D özelliği sayesinde düşük dozda X ışını ile daha kaliteli görüntü elde edilerek beyin anjiyografisi, kolon görüntüleme, akciğer hacim analizi, damar görüntüleme gibi radyolojik görüntüleme yapılabilmektedir. Bu cihazımızla hastane kalitemiz biraz daha arttı. Bütün halkımıza hayırlı olsun.''

AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Yağcı da Sağlık Bakanlığı'na teşekkür ederek, "Allah devlete millete zeval vermesin" dileğinde bulundu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile