Sağlık Bakanlığından Tunceli'ye Ambulans Desteği

Sağlık Bakanlığı tarafından Tunceli İl Sağlık Müdürlüğüne 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde kullanılmak üzere gönderilen 6 adet ambulansın hizmete alınması dolayısıyla tören düzenlendi.

Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende, ilin sağlık sorunlarının çözümü için önemli yatırımlar yaptıklarını söyledi.

Daha sorunsuz hizmet için 112 biriminin çağın gerekliliğine uygun şekilde modernize edildiğini vurgulayan Vali Güner, şunları kaydetti:
"İlimize 6 ambulans daha kazandırdık ve sayı 30 oldu. Benim Dersim insanından, çevrede yaşayan insanlardan ricam şu; 'lütfen, 112'yi asılsız ihbarlarla meşgul etmeyelim.' Asılsız ihbarlar yapıldığı zaman arkadaşlarımızın hizmet kapasitesi azalıyor. Adam, 'ben aşık oldum ne yapayım?', 'moralim çok bozuk', 'canım çok sıkkın ne yapayım?' diye arıyor. Bu tür şeyler için 112'yi rahatsız etmeyelim. 112'yi bu tür şeyler için rahatsız edince gerçek hastalara zamanında ulaşamıyor, gerçek hastalara zamanında ulaşamayınca da sağlık hizmetleri açısından bir eleştiri oluyor."
Güner, 24 milyon liraya mal olan yeni Devlet Hastanesinin özel hastane standardında fiziki bir yapıya sahip olduğunu belirterek, "Önceden hastane çile, sıkıntı hastanesiydi ve bir ay sonrasına gün veriliyordu. Şu anda en geç bir hafta içerisinde her türlü tahliller yapılabiliyor. Elazığ'dan Tunceli'ye hasta gelmeye başladı.

Bu vatandaşın hastane hizmetlerinden ne kadar memnun olduğunu gösteren fiziki bir parametre" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Güner, yaklaşık 1 milyon liraya mal olan 6 ambulansın kurdelesini 112 çalışanlarıyla keserek, hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile