Kendileri için küçük ilçenin de orta ölçekli bir şehrin de öneminin çok büyük olduğunun altını çizen Akdağ, çalışmaları bu doğrultuda sürdürdüklerini anlattı.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın talimatı ile şehir hastaneleri projesini gerçekleştirmeye çalıştıklarını hatırlatan Akdağ, şunları söyledi: ``Şehir hastaneleri entegre bir biçimde bütün sağlık hizmetlerinin verilebildiği, dolayısıyla da o şehir hastanelerine yakın yerlerdeki insanların bütüncül hizmetleri alabildiği alanlardır. Biz çok uzun süredir Türkiye`de sağlık binaları ihtiyacını gidermek için çalışıyoruz. Bu konuda Türkiye`ye bir bütün gözüyle bakıyoruz.`` Adana`da da bu şekilde bin 400 yataklı bir şehir hastanesi yapacaklarını belirten Akdağ, hastaneye 2012`de başlanmasının planlandığı ve 3 yıl içinde tamamlanmasının hedeflendiğini bildirdi
-Hastane arazisi sıkıntısı- Akdağ, yeni hastane yatırımları için bazı zamanlarda arazi sıkıntısı yaşandığını belirterek, şöyle devam etti: ``Zamanında maalesef büyükşehirlerin bu ihtiyaçları imarda hiç dikkate alınmamış. Alınmayınca biz tırnağımızla kaza kaza arazi oluşturmaya çalışıyoruz. Burada Sayın Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu`na şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Kendisi bizim Türkiye`de yaptığımız bu şehir hastanelerinin ve önemli hastanelerin arsalarının temininde en çok yararlandığımız kişidir. Bize çok yer verdi.`` Akdağ, geçmişte hayal dahi edilemeyecek yatırımlar yaptıklarını belirterek, eskiden Türkiye`de inşaatına başlanan bir ilçe hastanesinin 10 yılda dahi bitirilemediğini anımsattı.
Sağlık Binaları İçin Çalışıyoruz
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Adana`da yapılacak hastane kampüsü alanında incelemelerde bulunduktan sonra yeni hastane yatırım çalışmalarıyla ilgili AA muhabirine açıklama yaptı.