Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Tip Fakültesindeki ameliyathanede saglik memuru olarak çalisan Musa Akbulut, evi ile hastane arasindaki 19 kilometrelik yolu kosarak kat ediyor. Kosma isinde kendini gelistiren Musa Akbulut’un ayrica katildigi maraton veya yarislardan 10 tane kupasi, 100’e yakin madalyasi ve plaketleri bulunuyor. Kuzenin tesvikiyle kosmaya baslayan Musa Akbulut, o günden bu yana kosmaya devam etti.
Kosmayi çok sevdigini ifade eden Musa Akbulut, "Ondokuz Mayis Üniversitesi’nde ameliyathanede saglik memuru olarak çalisiyorum. Kosuya 2004 yilinda basladim. Ilk kosuma Istanbul’da basladim. Dayioglunun tesvik etmesiyle basladim. Kosuyla hiç alakam yoktu normalde sadece yürüyüs yapardim. Dayioglu ’Istanbul Maratonu var, buna katilalim mi’ dedi.
Ben de bir antrenman ile bu Istanbul Maratonu’na katilarak bu kosuya adim atmis oldum. Ondan sonrasinda çevrem gittikçe genisledi, kendimi kosu camiasi içerisinde daha çok buldum. Akabinde birçok yarisa gittim. 10 tane kupam var. En az 100 tane madalyam var. 2 tane plaketim var. Yarislarda büyük basarilar elde ettim" dedi.
"Kosmasam kendimi daha yorgun hissediyorum"
Insanlari kosmaya davet eden Akbulut, "Isten eve, evden ise kosularini kesfetmeye basladim. Hem zamandan kazandim hem de benim için daha iyi oldu. Evden çikiyorum yaklasik 19 kilometre ise kadar kosuyorum. Günde 38 kilometre kosuyorum. Haftada bir gün dinleniyorum. Evliyim, 2 çocugum var. Kendimi çok zinde hissediyorum. Mutlu oluyorum. Herkese tavsiye ederim. Kosabilen kossun, kosamayan ise yürüsün. Hayatinda bir spor olsun. Doktor veya çalisma arkadaslarim bazen bana söylüyorlar ’sen bu kadar kostun, nasil çalisacaksin’ diye. Ben de eger kosmazsam aksine kendimi daha yorgun hissediyorum diye cevap veriyorum" diye konustu.
Saglik Çalisani 19 Kilometre Uzakliktaki Is Yerine Kosarak Gidip Geliyor
2004 yilinda bir yakinin kosmaya tesvik etmesiyle 17 senedir isine kosarak gidip gelen 42 yasindaki saglik memuru Musa Akbulut, bu sayede kendini dinç hissettigini ve isine daha iyi odaklandigi söyledi.