Saglik Çalisanlarina Kürekle Saldiran Genç Açiklamasi 'Çok Pismanim, Babam Ellerimde Öldü'

Saglik Çalisanlarina Kürekle Saldiran Genç Açiklamasi 'Çok Pismanim, Babam Ellerimde Öldü'

Adana’nin Kozan ilçesinde 112 saglik çalisanlarina kürekle saldirip ambulansa zarar veren, bir saglik çalisaninin yaralanmasina neden olan Yilmaz Aksoy yaptiklarindan çok pisman oldugunu söyleyerek, "Babam elimde öldü" dedi.

Edinilen bilgiye göre olay, Kozan’in Karacaoglan Mahallesi Itir Sokak’ta meydana geldi. Iddiaya göre, Mehmet Aksoy (66) gece evde kalp krizi geçirince, oglu Yilmaz Aksoy (34) 112 acil saglik hizmetlerini arayarak yardim istedi. Ambulans gelene kadar babasinin öldügünü söyleyen Aksoy, gelen saglik ekiplerine saldirdi. Ekipler ambulansa sigininca Aksoy, kürekle ambulansin camlarini kirdi. Bu sirada ambulansta bulunan hamile saglik çalisani korkudan düsük riskiyle, bir baska saglik çalisini da gözüne cam parçasi geldigi için hastaneye kaldirildi. Vefat eden baba Aksoy, gündüz Kozan Mezarliginda topraga verildi.

Saglik çalisanlarina saldiran ogul Aksoy da babasinin cenazesine katildi.

Aksoy, cenazeden sonra yasadiklarini söyle anlatti:

"Babam rahatsizlaninca gece 02.12’de 112’yi aradim ama bir türlü kimse gelmedi. Ben babama kalp masaji yapmaya basladim. Babam benim elimde öldü. Bayagi bir ugrastim. Ambulans da çok gecikince kendimden geçtim. Tüm saglik çalisanlarindan özür diliyorum keske bu olay olmasaydi. Ben pismanim keske bu yasanmasaydi ama babam da ölmeseydi keske. Telefon arama kayitlarimiz burada. Ilk 02.12’de aradik. 02.50’ye kadar aradik ve en son yeri bulmadiklari için onlar bizi aradi. 38 dakika gibi bir süre var."

Komsu Sevgi Durmusoglu da, "Dün komsumuz rahatsizlanmis, komsumuz da soka girmis. Babasina kalp masaji yapmis çalistiramamis. Ambulans duruyor gibi etti ama çocuk ne yaptigini bilmiyordu, soka girmisti. 2 gün önce gene rahatsizlandi babasi, çok sever babasini. Bir tasi incitmez normalde" diye konustu.

Il Saglik Müdürlügü yetkilileri ise ilk çagrinin gece 02.16’da 112’ye geldigini, ambulansin 6 dakika içinde olay yerinde oldugunu bildirdi.

Aksoy, babasinin cenazesinden sonra polis merkezine giderek teslim oldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile