Saglik Çalisanlarina Siddetin Önüne Geçmek Ilginç Teklif

Saglik Çalisanlarina Siddetin Önüne Geçmek Ilginç Teklif

Saglik çalisanlarina yönelik siddet olaylarinin önüne geçmek için ortaya atilan ilginç teklif basta saglik çalisanlari olmak üzere herkesi sasirtti. Ilginç teklif SaglikSen Bursa Subesi Il Temsilcisi Gökhan Yünkül’den geldi Yünkül,"Hastanelerde siddet uygulayan insanlari acil serviste çalistirmak lazim ki zorlugu görsünler" dedi. Devlet memurlarinin sosyal medya araciligiyla itibarsizlastirildigini dile getiren Yünkül, “Bugün bir doktor, bir ögretmen kolay yetismiyor” diye konustu.

Bursa’da Bgazetenin canli yayinina katilan Saglik-Sen Bursa Subesi Baskani - Memur Sen Bursa Il Temsilcisi Gökhan Yünkül, pandemi sartlarinin saglik çalisanlarini çok yiprattigini belirtti.

Mevcut problemlerin çözümü adina gece gündüz demeden çalistiklarina vurgu yapan Yünkül, sendika olarak çalisanlarin hakkini korumaya özen gösterdiklerini söyledi.

Saglikta siddetin önüne geçmek adina somut adimlar atilmasi gerektigini kaydeden Yünkül, “Sendika olarak üzerinde hassasiyetle durdugumuz konulardan biri siddet olayi. Insan hayatiyla ilgili bir meslekten söz ediyoruz. Elbette ki eksiklikler, aksakliklar vardir. Nihayetinde bütün saglik çalisanlari iyi niyetli olmaya çaba göstermekte. Siddetin yani sira maalesef cinayetler de yasaniyor. Vatandasin saglik çalisanlarina tahammülsüzlügü söz konusu. Bankada sira beklerken insanlarin sesi bile çikmiyor ancak is hastaneye geldiginde böyle olmuyor. Gerginlik oluyor ve vatandas hirsini saglikçilardan çikariyor. Yetkililer saglikta siddet konusunda agir cezalar vermeli. Saglikçiya saldiran insanlar disarda elini kolunu sallayarak gezmemeli. Vatandasa ilk yardim egitiminin yaninda birçok egitimi vermek lazim. Mevcut egitimsizlik siddete zemin hazirlamakta” dedi.

"Acillerde gereksiz yogunluk var"

Saglik çalisanlarina karsi yapilan saldirilarin hastanelerin acil bölümünde daha sik yasandiginin altini çizen Yünkül, “Acillerde insan yogunlugu var. Bu yogunlugun sebebi ise saglik çalisanlari degil. Bogaz agrisi sikayeti olan insan da acile gidiyor ülkemizde. Acile normalde hayati tehlikesi olan vakalar gelmeli. Yogunluk nedeniyle acilde hizmet vermek tabi zor oluyor. Acildeki yogunlugun nedeni, kendi durumunun acil oldugunu düsünen vatandaslar. Aile hekimliginde çözülecek problemi vatandas acile tasiyor ve olaylar siddete kadar dayaniyor. Bu durumun önüne geçmek için öncelikle egitim ve caydirici cezanin olmasi sart” degerlendirmesinde bulundu.

Sosyal medya itibarsizlastiriyor

Devlet memurlarinin sosyal medya üzerinden itibarsizlastirildigini öne süren Yünkül, “Mesleklerin itibariyla oynama durumuna engel olmaliyiz. Ögretmen ve doktorun yaptigi ise karismamak lazim. Bugün bir doktor, bir ögretmen kolay yetismiyor. Onlar da bir annenin babanin çocugu. Bu insanlar sehit ediliyor. Sosyal medyada bulunan kirlilik ve doktorlari itibarsizlastirma girisimleri ise çok korkunç. Maalesef sosyal medya üzerinden yapilan bu algilarin önüne geçmek lazim” açiklamasini yapti.

Doktorlarda insan

Yünkül sözlerine su sekilde devam etti:

"Insan hayatinin konu oldugu bir meslekle ugrasmak zor bir is. Düsünün, yipratici bir egitim sonrasi vatandasin sagligi size emanet. Hastanelerde siddet uygulayan insanlari acil serviste çalistirmak lazim ki zorlugu görsünler. Hayatta her olumsuzluk yasanabilir. Doktorlar ve saglik çalisanlarinin da özel bir hayati var. Onlar da insan. Saglik çalisanlari yipratan en büyük unsurlardan bit tanesi de uzun süreli nöbet kosullari."

Kamuoyunun gündeminde olan ek gösterge düzenlemesi hakkinda da konusan Yünkül, “3600 ek gösterge uzun yillardir gündemimizdeydi. Saglik çalisanlari için bu durum hayati önem tasimakta. Haksizlik olmasin ve her meslek grubu bu destegi alsin istiyoruz. Herkese 600 puanlik artis saglandi ve yilbasindan sonra hayata geçecek. Bazi meslek gruplari 3600’den yararlanamadi maalesef. Bu arkadaslarimizin da sisteme girmesi için bir çabamiz var”diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile