Saglik Ekipleri Yolu Kapanan Köyde Mahsur Kalan Hasta Için Seferber Oldu

Saglik Ekipleri Yolu Kapanan Köyde Mahsur Kalan Hasta Için Seferber Oldu

Agri’da 112 acil saglik ekipleri, Hamur ilçesine bagli Karlica köyünde hastalanan 60 yasindaki hasta için seferber oldu.

Agri’da yogun kar yagisi ve tipi nedeniyle yolu ulasima kapanan Hamur ilçesine bagli Karlica köyünde yüksek tansiyon nedeni ile rahatsizlanan 8 çocuk annesi 60 yasindaki Gülnaz Karagöz’ün yakinlari, kendi imkanlari ile hastaneye gidemeyince 112 acil saglik ekiplerinden yardim istedi. Gece saat 00.20 sularinda ihbari alir almaz biri paletli olmak üzere iki ambulansla harekete geçen ekipler, Agri merkeze 36 kilometre uzakliktaki köye dogru hareket etti. Siddetli tipi ve kar nedeniyle ilerlemekte güçlük çeken saglik ekibi, Karlica köyüne 10 kilometre uzaklikta bulunan Ugurtas köyü kavsagina ulasti. Kar kalinliginin yer yer 2 metreyi buldugu yolun kapali olan kismini paletli ambulansla asan ekip, yaklasik 4 saatlik çalisma sonucu ulastiklari hastaya ilk müdahalesini yaptiktan sonra hastayi kendilerini Ugurtas köyü kavsaginda bekleyen ambulansa teslim etti. Agri Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne kaldirilan hasta tedavi altina alindi.

"Devletimiz ve saglik ekiplerine tesekkür ediyoruz"

Köy yolunun son günlerde kentte etkisini yeniden arttiran kar yagisi ve tipi nedeni ile günübirlik açilmasina ragmen kapandigini söyleyen hastanin esi Cemal Karagöz, “Esim hem tansiyon hem de kalp hastasi. Köyümüzün kisin yollari çogu zaman kapaniyor. Her gün açildigi halde bu günlerde hava kötü oldugu için yolumuz kapandi. Bir aya yakindir sabah açiliyor, aksam yine kapaniyor. Esimin durumu kötülesti. Biz devletimizden yardim istedik. Saat gece 12’de köye kadar geldiler. Hastamizi aldilar ve hastaneye götürüyorlar. Allah devletimize zeval vermesin. Saglik çalisanlarina da çok tesekkür ediyorum. Allah razi olsun” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile