Saglik Için Hareketin Önemine Dikkat Çektiler, Mesai Öncesi Egzersiz Yaptilar

Saglik Için Hareketin Önemine Dikkat Çektiler, Mesai Öncesi Egzersiz Yaptilar

Samsun Il Saglik Müdürlügü’nde çalisan yaklasik 100 kisilik personel mesai öncesi ilk olarak müdürlük bahçesinde, sonra da masa basinda uzman antrenör esliginde egzersiz yapti.

’10 Mayis Dünya Saglik Için Hareket Et Günü’nde Saglik Bakanligi Samsun Il Saglik Müdürlügü’nde görevli yaklasik 100 personel mesai öncesi egzersiz yapti. Kol ve bacak için açma germe ile esneme hareketlerinin yapildigi etkinlik renkli anlara sahne oldu. Ayrica Samsun’daki tüm ilçe saglik müdürlüklerindeki katilimiyla es zamanli baslayan etkinlikte saglik için hareketin önemine dikkat çekildi.

"Kadinlarin yüzde 53’ünde erkeklerin yüzde 37’sinde fiziksel aktivitede yetersizlik görülmektedir"

Etkinlikte ilgili bilgi veren Samsun Il Saglik Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, "Maalesef son yillarda kentlesmenin artmasi sanayilesme, teknolojik imkanlardaki artis insalardaki fiziksel aktivitesinde ciddi manada düsüse neden oldu. Fiziksel aktivitedeki düsüs, hareketsiz yasam ve sagliksiz beslenme sonucunda insanlarin birçogunda asiri kilolu, obez oldu. Bu sonucunda kronik hastaliklarda bir artis görüldü.

Sonuçta; inme, hipertansiyon, diyabet gibi kalp damar rahatsizliklari gibi birçok saglik bir problemi artis göstermektedir. 2017 yilinda ülkemizde yapilan bir çalismada maalesef kadinlarin yüzde 53’ünde erkeklerin yüzde 37’sinde fiziksel aktivitede yetersizlik görülmektedir. Isin kötü yani bu çocuklara da sirayet etti. Daha önce top pesinde kosan, sokakta oynayan ve sürekli bir fiziksel aktivite için çocuklar su anda odalarin bilgisayar oyunu, tablet gibi aletlerle sürekli aktivite yetersizligi içindeler. Dünya Saglik Örgütü öncülügünde baslatilan ‘Saglik Için Hareket Et’ için burada tüm personelimizle beraberdik. Nasil bir makine çalismadigi zaman paslaniyorsa, aynisi vücudumuz içinde geçerlidir. Fiziksel aktivitede yetersizlik sonrasinda kas iskelet problemleri, tansiyon problemleri, venöz dönüste anormallikler, sorunlar gibi birçok saglik sorunu ile karsilasiyoruz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile