Saglik Müdürlügü Bina Insaati Meclis Gündeminde

Saglik Müdürlügü Bina Insaati Meclis Gündeminde

TBMM Baskanlik Divani Üyesi ve CHP Adiyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adiyaman Il Saglik Müdürlügü Hizmet Binasi yapim isini TBMM Genel Kurul gündemine tasidi.

Milletvekili Tutdere, TBMM Genel Kurulu’nda yaptigi konusmasinda insaat çalismalarina baslanilan fakat ödenek yetersizligi gerekçesiyle açilan temeli toprakla tekrar kapatilan ve durdurulan projeyle ilgili açiklamalarda bulundu. Milletvekili Tutdere, “Adiyaman halkina yillarca 82.Yil Devlet Hastanesi olarak hizmet veren bina geçen yil depreme dayanikli olmadigi gerekçesiyle yiktirildi. Söz konusu arsanin yeni bir mimariyle il saglik binasi yapilacagi kamuoyuna açikladi.

Binanin ihalesi yapildi, ilgili firma ise basladi, temelini açti ancak ödenek yetersizligi nedeniyle is temel asamasinda kaldi. Saglik Bakanligi buraya ödenek ayiracagina gerçekten fikralara konu olacak sekilde bir çözüm modeli buldu, açilan temeli yeniden toprakla doldurmaya basladi.

Bu, Adiyaman için büyük bir ayiptir. Adiyaman’i bu ayiptan kurtarin, Adiyaman il saglik binasi için gerekli ödenegi ayirin” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile