Sağlık Müdürü Alkan'dan Vatandaşlara Grip Uyarısı

Uşak İl Sağlık Müdürü Dr

Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Alkan, sonbahar mevsimine girilmesiyle grip hastalığında artış gözlendiğini ifade ederek, grip hastalığının soğuk algınlığı yada nezleyle karıştırılmaması uyarısında bulundu.
Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Alkan, hava soğukluklarının artması ve yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşları grip salgınına karşı uyardı. Grip hastalığına yakalanan kişilerde yüksek ateş, baş ağrısı, şiddetli halsizlik, kas ağrıları ve öksürük gibi belirtilerin görüldüğünü kaydeden İsmail Alkan, "Özellikle bugünlerde vatandaşlarımız güneşli ve açık havaya aldanmamalı. Kurban Bayramı öncesi vatandaşlara gribe yakalanmaması için mevsim şartlarına uygun giyinmesi ve grip aşısı yaptırarak gripten korunmasını öneriyoruz"dedi.
Geçtiğimiz yıl yaşanan domuz gribi tehlikesinin bu yıl ortadan katlığını da belirten Alkan, vatandaşlara şu uyarıları yaptı; "Havaların soğumaya başladığı sonbahar mevsiminde halkımız açık ve güneşli havalara aldanmasın. Daha sıkı giyinerek olası soğuk algınlığına karşı da dikkatli olunması gerekiyor. Grip salgını, insanların önceki enfeksiyonlardan veya aşılamalardan dolayı geliştirdikleri bağışıklıktan kurtulmayı başaran yeni bir grip virüsünün görülmesi sonucu ortaya çıkmaktadır. Buna bağlı olarak da dünya genelinde çok büyük miktarlarda ölümlere ve hastalanmalara yol açan, çeşitli eş zamanlı epidemiler meydana getirmektedir. Önümüzde 9 günlük bir Kurban Bayramı tatili var. Bayram öncesi grip ve soğuk algınlığına karşı kendi önlemimizi alırsak bayram sevincini daha sağlıklı yaşama fırsatı yakalarız"
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile