Sağlık Müdürü Ulu, Hastane İnşaatında İncelemelerde Bulundu

Sağlık Müdürü Ulu, Hastane İnşaatında İncelemelerde Bulundu

Karaman İl Sağlık Müdürü Nuriye Ulu, TOKİ tarafından yapılan 300 yataklı devlet hastanesinin inşaatında incelemelerde bulundu.

İl Sağlık Müdürü Ulu, TOKİ'nin hastaneyi bu yılın Aralık ayında teslim etmek üzere hazırlıklarını yaptığını kaydederek, "Biz gerek inşaat mühendislerimiz, gerek hastane idaremizce sürekli takibini yapıyoruz. İnşallah Aralık ayında biz hastanemizin binasını teslim almış olacağız. 2013'ün ilk aylarında halkımızı bu hastaneye kavuşturmak için çaba gösteriyoruz" dedi.

İl Müdürü Nuriye Ulu, hastanenin bitiş tarihinin sözleşmede 2013 yılının Nisan ayı olarak gözükmesine rağmen Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın müdahalesi ile hastanenin teslim tarihinin bu yılın Kasım veya Aralık ayı olarak belirlendiğini ifade ederek, "Hastanemiz birbirine geçmeli 5 bloktan oluşacak. Yüzde 99 gibi kaba inşaatı bitirildi. Ancak fiziki gerçekleşme olarak yüzde 68-70'e yakın bir gerçekleşme oranımız var. Yine nakdi ödeme olarak da yüzde 60'larda gerçekleşme mevcut. Oldukça hızlı ilerleyen hastanemizi Aralık ayında teslim almayı umuyoruz. Hasta odalarımız en fazla iki kişilik. Tek kişilik 140, çift kişilik 60 oda olacak şekilde inşa edildi. Ama gerektiğinde bu 140 tek kişilik oda iki kişilik olacak şekilde tasarlandı. Genel olarak şuan üç binanın yapmış olduğu 400 yataklı hizmetten daha fazla yatağa sahip olabileceğiz. Her odasında banyosu, tuvaleti, nitelikli olacak şekilde yapılıyor. İnşallah Karaman'a layık olan bir hastaneyi halkımızın hizmetine kazandırmış olacağız" diye konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile