Saglik Personeli Hatay'in Köylerini Tek Tek Dolasarak Depremzedelere Ulasiyor

Saglik Personeli Hatay'in Köylerini Tek Tek Dolasarak Depremzedelere Ulasiyor

Saglik Bakanligina bagli doktorlar, gönüllü olarak gittikleri deprem bölgesinde köy köy dolasarak hastalara ve depremzedelere ilaç ulastiriyor. Saglik rahatsizligi bulunanlara ilaç veren doktorlar, hastaneye gitmesi gereken hastalar için ekip çagirarak hastaneye sevk ediyor.

6 Subat günü Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesinde olan deprem felaketinin ardindan tüm Türkiye depremzedeler için seferber oldu. Saglik Bakanligina bagli Hizir Acil ekipleri ve çok sayida doktor, deprem bölgesine sevk edildi. Saglik personeli, sabah erken saatlerde görev yerlerinden çikip Hatay’in köylerini dolasarak, depremzedelere ve köyde bulunan hasta vatandaslara ulasiyor. Hastaneye gitmesi gereken hastalar için kayit açan ekipler, destek çagirarak rahatsizligi bulunan kisileri hastaneye sevk ediyor.

"Ilaçlari tedarik edip köylere gelerek dagitiyoruz"

Antalya’dan deprem bölgesine gelen Dr. Ceren Isik, "Biz çok farkli illerden 112 olarak geldik. Evde saglik ve eksik ilaçlar için, kimileri nakil yapiyor, kimileri köylere dagiliyor. Hafif hastaligi olan kisiler elimizdeki ilaçlari veriyoruz ama hipertansiyon ve diyabet gibi rahatsizligi olan kisileri not aliyoruz. Sonrasinda bu kisiler için ilaçlari tedarik edip köylere gelerek dagitiyoruz" dedi.



"Depreme gece yatarken yakalandim, annem ile zor çiktik"

Depremzede Abdullah Yalçinkaya, "Depreme gece yatarken yakalandim, annem ile ben çok zor çiktik. Duvarlar yikildi, Antakya yerle bir oldu. Kolum kirilmisti, devletimiz sag olsun yardim ekipleri gönderdi" seklinde konustu.

Yarseli Köyü Muhtari Semsettin Yilmaz ise, "Hatay’dan gelenler oldu. Nüfusumuz artti. Genel nüfusumuz 2 bin 800, simdi 5 bine kadar yetisti. Depremzede vatandaslarimiz çok su anda. Devletimiz her türlü yardimi gönderiyor. Allah devletimizden razi olsun. Kimse sahipsiz degil burada. Vatandaslarimiza hizmet veriyor, ilaçlarin veriyor, muayene ediyor. Geldikleri için tesekkür ederiz" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile