Sağlık-sen Bölge Eğitim Toplantısı Nevşehir'de Yapıldı

Sağlık-sen Bölge Eğitim Toplantısı Nevşehir'de Yapıldı

Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Genel Merkezi tarafından düzenlenen Bölge Eğitim Toplantısı Nevşehir'de yapıldı.

Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılan Sağlık-Sen Bölge Eğitim Toplantısı'na, Sağlık-Sen Genel Teşkilatlanma Sekreteri Mehmet Memiş, Mali İşler Sekreteri Mehmet Güner Erdoğdu, Memur-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, Sağlık-Sen'in Nevşehir, Niğde ve Aksaray Şube Başkanları ile yöneticileri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Adem Hatipoğlu, sendikalarının değişen ve yenilenen sağlık politikaları çerçevesinde çalışanlarının gerek özlük hakları, gerekse çalışma ortamları açısından iyileştirme çalışmalarının yanında, eğitim konuları başta olmak üzere, diğer sosyal faaliyetlere de önem verdiğini kaydetti. İnsana hizmeti, tarihel ve kutsal bir miras kabul ederek, sendikal ilkelerinin temeline oturttuklarını ifade eden Hatipoğlu, "Çözüme kavuşan her sorun; insanı merkezine alan sendikal anlayışımız, her ne koşulda olursa olsun, hitap ettiği kitlenin hak ve kazanımları uğrunda mücadele etme kararlılığımız sonucudur. Ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeşlik havasını bozmak adına her gün darbe planları, balyoz, sarı kız, ay ışığı gibi operasyonlar adı altında demokratikleşme sancıları yaşarken milletimiz iradesine sahip çıkma noktasında daha hassas ve cesur davranırken, kamu çalışanları da sendikacılığı 'Yaşasın-Kahrolsun' sloganlarına sıkıştırmaya çalışan, 80 yıl öncesi söylemlerle sendikacılık yapmaya çalışanları tasviye ederek çağdaş, kurumsal ve bilimsel bir kimliğe kavuşmuş olan Sağlık-Sen'i yetkiye taşımıştır." dedi.
Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını temsil etmenin ve yetkili sendika olmanın verdiği sorumlulukla hareket ettiklerini vurgulayan Sağlık-Sen Şube Başkanı Adem Hatipoğlu, ülkede kavganın yerine barışın, sefaletin yerine refahın, cehaletin yerine bilginin, keyfi yönetimlerin yerine hukukun ve demokrasinin egemen olduğu bir sistemin tesis edilmesi için büyük bir mücadele verdiklerini kaydetti. Hatipoğlu, "Türkiye2nin ve insanımızın önündeki engelleri kaldıran, hak ve özgürlüklerdeki sınırlamalara son veren, özgürleştiren, devleti ve özgürleşen bireyi var eden, kendi milletini tokatlamayı meziyet sayanlara haddini bildiren, inançları ve inananları düşman görmeyen, çalışanına toplu sözleşme ve grev hakkını kullanmasını sağlayan, bireylere pastadan gücü yettiği kadar değil hak ettiği kadar pay veren demokratik, sosyal, hukuk devletini gerçek anlamıyla var eden sivil ve yeni bir anayasanın biran önce çıkartılmasını arzu ediyoruz." diye konuştu.
Sağlık-Sen Genel Teşkilatlanma Sekreteri Mehmet Memiş ise, Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarının haklarını korumak amacıyla Türkiye'nin 81 ilinde sendikal çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Bu mücadeleyi yaparken çağdaş sendikacılığı yakalamak için eğitim faaliyetlerine büyük önem verdiklerini ifade eden Memiş, "Geçtiğimiz yıl 8 ilimizde gerçekleştirdiğimiz eğitim toplantılarını bu yıl 42 ilde gerçekleştiriyoruz. 12 Mart 2008 tarihinde Kızılcahamam'da düzenlenen toplantıda yetki meşalesini yakmıştık. 2007 yılının 15 Mayıs tarihinde bizim 46 bin üyemiz, diğer sendikanın 79 bin üyesi vardı. Türkiye'de hiçbir sendikanın yamadığını 1,5 aylık sürede başararak 25 bin üye yaparak 71 bin sayısına ulaştık" dedi.
Konuşmaların ardından Eğitimci-Yazar Ali Erkan Kavaklı, toplantıya katılanlara sendikal çalışmalar ve eğitim konusunda bir konferans verdi.
Konferansın ardından Memur-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Mustafa Özdemir ve Sağlık-Sen Şube Başkanı Adem Hatipoğlu tarafından Sağlık-Sen Genel Teşkilatlanma Sekreteri Mehmet Memiş, Mali İşler Sekreteri Mehmet Güner Erdoğdu ve Eğitimci-Yazar Ali Erkan Kavaklı'ya plaket verildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile