Sağlık-sen'den TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Erdöl'e Destek

Sağlık-sen'den TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Erdöl'e Destek

Sağlık-Sen Ankara 1 No'lu Şube Başkanı Şenol Şahin, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'ndan (TESK) Türkiye'de alkol satışı yapan büfe, market gibi yerlerin illere göre isim listesini isteyen ve bundan dolayı bazı kesimlerin eleştirilerine maruz kalan TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl'e destek verdi.

Konunun bilerek saptırıldığını ve basitleştirildiğini belirten Sağlık-Sen Ankara 1 No'lu Şube Başkanı Şenol Şahin, Erdöl'ün özellikle sigara ve alkolün zararları üzerine yaptığı çalışmaların geçmişten beri bazı kesimleri rahatsız ettiğini, bunun son örneğinin de konuyla ilgili yapılan açıklamalarda görüldüğünü ifade etti. Bahsi geçen yazıda yalnız sigara ve içki değil, tiner, bali gibi bağımlılık yapan maddelerle ilgili de istatistik istendiğini söyleyen Şahin, konuyu başka yönlere çekmek isteyenkesimlerin alkol ve sigaranın zararlarından bahsedeceklerine, Erdöl hakkında maksatlı ve suçlayıcı ifadeler kullandıklarını belirtti.

Erdöl'ün alkol ve sigaranın aşırı tüketimini önlemek ve küçükleri alkol ve sigaranın zararlarından korumak gibi önemli bir misyonun temsilcisi olduğunu kaydeden Şahin, 'Erdöl'e haddini ve konumunu aştı diyen sayın milletvekilimizi kameralar önünde 'içki ve sigara sağlığa zararlıdır' demeye çağırıyorum. Alkol ve sigara tüketiminin çok küçük yaşlara düştüğü ülkemizde bununönüne geçmek için çaba sarf eden Prof. Dr. Cevdet Erdöl'ün bu çalışmalarından dolayı takdiri fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum. Bu konuda duyarlı tüm kesimler de Erdöl'e destek vermelidir ' dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile