Sağlık-sen Genel Başkanı Memiş: Sağlık Çalışanları Yıpranma Payı İstiyor

Sağlık-sen Genel Başkanı Memiş: Sağlık Çalışanları Yıpranma Payı İstiyor

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, toplumsal olaylarda sağlık çalışanlarının polisler kadar yıprandığını söyledi.

Sağlık çalışanlarının yıpranma payı istediğini dile getiren Memiş, “Bu yıl toplu sözleşme masasında tarihi kararlar almayı hedefliyoruz.” dedi.

Metin Memişğoğlu, Sağlık-Sen Bursa Şubesi'ni ziyaret etti. Yeni seçilen Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkanı Gökhan Yünkül ve Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker ile görüşen Memiş, Türkiye gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Darbecilerin yargılanmasından duydukları memnuniyeti ifade eden Memiş, şöyle konuştu: “12 Eylül darbesi sebebiyle Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın yargılanması demokratikleşme sürecinde çok önemli. Aslında yıllardır Türkiye'de rejime sahip çıkmak sorumluluğu değil, rejimin sahibi olmak ihtirası vardı. Memur-Sen Konfederasyonu olarak 12 Eylül referandumunda farkımızı ortaya koyduğumuza inanıyoruz. Artık 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat ve 27 Nisanın güzel şeyler yaşanarak unutulacağına inanıyoruz. Bugün bizim mutlu günümüz. Artık darbeciler yargılanıyor. Bugün Türkiye'yi karanlığa götüren darbeci zihniyet hesap vermeye başladı.

”“TARİHİ BİR KAZANÇ”

2,5 milyon kamu çalışanının merakla beklediği toplu sözleşme yasa tasarısının meclis gündemine geldiğini hatırlatan Memiş, yasanın bugün yarın yasalaşmasını beklediklerini ifade etti.

Emeklilerle birlikte yaklaşık 4 milyon 300 bin insanın böyle bir güvenceyle tanışmasının tarihi bir kazanç olduğunu vurgulayan Memiş, “Bu yasa Cumhuriyet tarihinde toplu sözleşme hakkını fiilen kullanmayı sağlayan ilk düzenleme olarak dikkat çekiyor.” dedi.

Memur-Sen heyeti olarak, yapılacak toplu sözleşmelerde 4 milyon 300 bin çalışanın ve emeklinin hakkını koruyacaklarının altını çizen Memiş, şöyle devam etti: “Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yetkili sendikası Sağlık-Sen olarak 400 bin sağlık çalışanı ve 15 bin sosyal hizmet çalışanını temsilen toplu sözleşme masasında olacağız. Döner sermaye gelirleri vergiden muaf tutulmalıdır. Nöbet ücretleri yükseltilmelidir ve düzenli şekilde ödenmelidir. Yaptığımız bilimsel araştırmalarda; sağlık çalışanlarının mesleki tükenmişlik seviyesi bugün kamuoyunda çok zor bir meslek olarak bilinen polislik mesleğine yaklaşmıştır. Bütün sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmeli.”Sağlık çalışanları arasında yaptıkları “tükenmişlik anketi” hakkında da bilgi veren Memiş, “Toplumsal olaylarla karşı karşıya kalan polisler ile sağlık çalışanlarının tükenmişlik oranı neredeyse aynı. Polislerin oranı yüzde 25,9 iken, sağlık çalışanları 23,8. Sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmeli. Bu sene ilk kez toplu sözleşme masasına oturuyoruz.” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile