Sağlık Sen Genel Başkanı: Sağlık Çalışanlarının Fedakarlıkları Gurur Verici

Memur-Sen Genel Teşkilat Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, depremin yaralarını sarmak için kendi acıları ve kaygılarını bir kenara bırakan sağlık çalışanlarının fedakarlıklarının gurur verici olduğunu söyledi.



Deprem bölgesinde Memur-Sen heyeti olarak incelemelerde bulunan Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş yaptığı yazılı açıklamada, depremde evleri yıkılan veya hasar gören sağlık çalışanlarının görevlerini huzurlu şekilde yapmaları için çocuklarını güven içinde bırakabilecekleri prefabrik mekanlar sağlanması gerektiğini belirtti. Depremin arkasında, çok büyük acılar ve aile dramları bıraktığını kaydeden Memiş, “Hastanelerde sağlık çalışanları binlerce depremzedenin beden ve ruh sağlığını korumak için durmaksızın çalışıyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri(UMKE) kurtarma çalışmaları sırasında son derece profesyonelce ve yürekli bir şekilde çalışmış ve depremde daha fazla can kaybının önüne geçmişlerdir.” şeklinde konuştu.


Memiş bölgeye ilişkin tespitlerini şöyle sürdürdü: “Deprem sonrası yardım bekleyen insan manzaraları, sağlık çalışanlarının ne kadar onurlu ve hayati bir hizmet yürüttüklerini en yalın haliyle gözler önüne sermiştir. Orada, insanların dertlerine ortak olurken, yaralarını sararken, kendi dertlerini ve yaralarını unutan hizmet kahramanları gördük. Aynı zamanda onların da bir insan olarak yaşanan travmanın yıpratıcılığından etkilendiğinin görülmesi gerekir. Herkes gibi onların da ailesi, çocukları adına kaygı duydukları görülmeli ve onları rahatlatacak bir takım tedbirler alınmalıdır.”

Memiş, deprem bölgesinde sağlık hizmetlerinin sağlıklı şekilde yürütülmesi, sağlık kurumlarının ve sağlık çalışanlarının rahatlatılması adına alınması gereken tedbirleri Bakanlık ile paylaşacaklarını belirterek, bu tedbirleri şöyle sıraladı.
-Bölgede görev yapan sağlık çalışanlarından evleri yıkılan veya hasar görenlere ailesini güven içinde bırakabilecekleri mekanlar sağlanmalıdır.

-Çalışan eşlerden birisine çocuklarının başında kalması için izin imkanı sağlanmalıdır.

-Ülke geneli veya çevre illerden gönüllü sağlık çalışanı sevk edilmesine yönelik imkanlar oluşturularak, büyük bir travma yaşan bölgedeki sağlık çalışanlarının dinlendirilmeli, psikolojik destek sağlanmalıdır.

-Hastanelerin ödenekleri hem sağlık hizmetlerinin aksamaması hem de çalışanların hak mağduriyetlerine uğramaması açısından üst seviyede karşılanmalıdır.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile