Saglik-Sen Sube Baskani Arayici'dan Memurun Hakkini Koruyalim Çagrisi

Saglik-Sen Sube Baskani Arayici'dan Memurun Hakkini Koruyalim Çagrisi

Saglik-Sen Gaziantep Sube Baskani Mehmet Ali Arayici, elektrik, dogalgaz ve LPG’ye yapilan zamlarla memurlarin alim gücünün iyice zayifladigini söyledi. Arayici, Memurun enflasyona ezdirilmemesi gerektigini vurguladi.

Maaslara yapilan yüzde 3 oranindaki zammin, birkaç katinin zamlarla kaybedildigini belirten Saglik-Sen Sube Baskani Arayici, “Memur maaslarina yüzde 3 gibi komik zamlar yapilirken, elektrige tek kalemde yüzde 15, dogalgaza konutta yüzde 12, sanayide yüzde 20, LPG’ye 60 kurus zam geldi. Maasimiza yapilan zamlarin erimesi bir tarafa eksiye geçtik. Alim gücümüz iyice zayifladi” dedi.



“Alkis çok, emegin karsiligi yok”

Kamu çalisanlarinin enflasyona ezdirildigini ifade eden Memur-Sen Konfederasyonuna bagli Saglik-Sen Gaziantep Sube Baskani Arayici, “Saglik çalisanlari olarak pandemi sürecinde çok alkis aldik. Ancak, bir taraftan alkis alirken ve kahramanlik destani yazarken diger taraftan da gün geçtikçe yoksullastik. Alim gücü sürekli düserken, elektrik, dogalgaz, akaryakit ve temel tüketim maddelerine gelen zamlardan dolayi kamu çalisanlari her geçen gün fakirlesmektedir. Biz saglik çalisanlari ve diger memurlar olarak, milletimize hizmet etmekten onur duyuyoruz. Ancak, büyüyen ekonomiden bahsediliyor. Ekonomi büyüyorsa biz de bu büyümeden payimizi istiyoruz. Alin terimizin karsiligini istiyoruz. Alim gücümüzün düsmesini degil büyümesini bekliyoruz” seklinde konustu.



“Enflasyon oraninda artis ve seyyanen zam”

Arayici, “Saglik çalisanlari basta olmak üzere, Memur-Sen camiasi olarak önümüzdeki günlerde gerçeklesecek toplu sözlesmelerde hükümetin cömert bir yaklasimla memurlari enflasyona ezdirmemesini bekliyoruz. Saglik çalisanlari olarak, döner sermaye sistemi tikandi. Döner sermaye gelirleri saglik çalisanlarinin büyük bir kismi için bitti. Saglik çalisanlarinin tamamini kapsayacak adil bir döner sermaye sisteminin yaninda, enflasyonun üzerinde zam orani ve son yillarda iyice artan kayiplarimizin karsilanmasi için de seyyanen zam talep ediyoruz. Saglik çalisanlarinin gelir kaybinin önlenmesi için toplu sözlesmede yüzde 15-20 arasi zam bekliyoruz” ifadelerini kullandi.

“Vergi dilimi oranlari yeniden düzenlenmeli”

Arayici, “Diger taraftan her yilsonu yaklasirken saglik çalisanlari vergi dilimi nedeniyle ayri bir haksizlikla karsi karsiya kalmaktadir. Söyle ki, vergi diliminin artmasi dolayisiyla saglik çalisanlarinin yilin ikinci yarisindan itibaren maaslarindaki vergi kesintisi artmakta ve maaslari ciddi oranda düsmektedir. Bir memurun Ocak ayinda aldigi maas ile Aralik ayindaki maasi arasinda önemli bir farkin olmasi kabul edilir bir durum degildir. Hükümetin vergi dilimi oranlarini memurlarin magduriyetini önleyecek sekilde yeniden düzenlemesi gerekmektedir” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile