'Sağlık Turizmi Araştırma ve Web Projesi' Kapanış Toplantısı

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği tarafından geliştirilen, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından uygulanan "Sağlık Turizmi Araştırma ve Web Projesi"nin kapanış toplantısı yapıldı.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cumhuriyet Konferans salonunda gerçekleşen toplantıda konuşma yapan Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Taş, Antalya'nın Paris ve Londra'dan sonra dünyada en çok ziyaret edilen 3'üncü şehir olduğunu söyledi.

Taş, Antalya'nın yılda yaklaşık 10 milyon turisti ağırladığını belirterek, " Antalya sağlık konusunda 26'sı özel, 13'ü devlet, 2'si üniversite ve biri de eğitim ve araştırma olmak üzere 42 hastanesi ve deneyimli doktorlarıyla turistlerin taleplerini en üst düzeyde karşılayabilecek bir şehirdir. Projeyle kamu hastanelerinin web siteleri kullanılarak, sağlık turizmini hastalara tanıtmayı amaçlıyoruz. Çağrı merkezlerinde 24 saat hizmet verecek İngilizce, Arapça, Rusça ve Almanca konuşabilen rehberler de yer alacak" dedi.

Sigorta ve tur operatörleriyle protokol imzalandığını ve bu paydaşlardan hasta kabul edilmeye başlandığını ifade eden Taş, "Kamu hastanelerinin 'Sağlık Turizmi ve Turistin Sağlığı' kapsamında hizmet vermesi sebebiyle Antalya'nın sağlık alanında imajının daha da yükseleceği ve ziyaretçi sayısının her geçen gün artacağı kanaatindeyiz. 2014 yılında eksiklerimizi tamamlamış olmanın güven ve mutluluğuyla sağlık turizmi alanında marka olma yolunda ilerleyeğiz" diye konuştu.

Proje koordinatörü Züleyha Toksoy ise projenin genel amacının , bölgesel bazda markalaşan turizm bölgelerinin oluşturulmasını, tanıtım ve pazarlama ürünlerinin teknolojik anlamda etkin kullanılmasını ve bölgenin rekabet gücünün artırılmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Son 10 yılda tıbbı turizmin kapasitesinde artış olduğuna dikkati çeken Toksoy, bu miktarın küresel olarak 50 milyar dolardan, 120 milyar dolara çıkmasının beklendiğini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile