Saglikçilar Düzce'de Kamp Yapacak

Saglikçilar Düzce'de Kamp Yapacak

DÜZCE – Düzce Belediyesi ve Düzce Sosyal Etkinlikler Derneginin (DÜSED) ortaklasa gerçeklestirdikleri proje ile korona virüs pandemisinde fedakârca görev alan saglik çalisanlari için moral kampi düzenleyecek. Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, Saglikçilara Vefa Kampi adi altinda saglik çalisanlarinin, 3 gün süre ile Gölyaka Kültür Park’ta kurulacak çadir kampinda misafir edilecegini duyurdu.



2020 yilinin Mart ayindan itibaren günümüze kadar korona virüs pandemisi ile mücadele eden saglik çalisanlarini Düzce Belediyesi unutmadi. Asilama çalismalarinin hizlanmasi ve kisitlamalarin büyük ölçüde kaldirilmasinin ardindan Düzce Belediyesi, Düzce Sosyal Etkinlikler Dernegi ile ortaklasa hayata geçirilen proje ile bir ilki gerçeklestirmeye hazirlaniyor. Bugüne kadar her türlü fedakarligi yapan saglik çalisanlarini Düzce Belediyesi “Saglikçilara Vefa Kampi” adi altinda Düzce’de bulusturuyor. Gölyaka Kültür Park’ta yapilmasi planlanan ve 3 gün sürecek olan kamp Türkiye’de bir ilk olacak.

“Haklarini asla ödeyemeyiz”

6-8 Agustos tarihleri arasinda Düzce Belediyesi tarafindan Gölyaka Kültür Park alaninda düzenlenecek olan etkinlikle ilgili saglik çalisani ve yakinlarini kampta bulusturacaklarini dile getiren Baskan Dr. Faruk Özlü, “Saglik çalisanlari dogumumuzdan ölümümüze kadar hayatimizin her aninda yanimizda. Pandemi sürecinde bunu çok daha iyi gördük ve anladik. Ailelerinden ödün vererek günlerce evlerinden uzak kalarak, kendi canlarini hiçe sayarak pandemi ile mücadele ettiler ve etmeye devam ediyorlar. Biz de kisitlamalarin bir nebze de olsa kaldirilmasi ile üzerinde çalistigimiz projeyi hayata geçirmeye karar verdik. Saglikçilarimizi 3 gün Düzce’de çadir kampinda misafir ederek streslerini bir nebze de olsun atmalarini istiyoruz. Onlarin haklarini asla ödeyemeyiz, ancak biraz olsun moral bulmalarini saglayabiliriz” dedi.



“Çikin gelin diyoruz”

Kampin içerigine yönelik degerlendirmelerde de bulunan Baskan Özlü, “Kampa katilacak olan saglik çalisanlari ve yakinlari 6 Agustos Cuma günü itibariyle sehrimize gelecek. Korona virüs tedbirleri çerçevesinde 8 Agustos Pazar aksami toplu olarak yapacagimiz alan mintikasi ile sona erecek kamp süresince Düzce Belediyesi olarak ekiplerimizin destekleriyle sabah kahvaltisi, öglen ve aksam yemegi ikram edilecek. Bunun yani sira çevre güvenligi, çevre temizligi konularinda da yine belediye olarak tüm çalismalari biz yapacagiz. Etkinlige yönelik tüm hazirliklarimizi tamamladik. Saglik çalisanlarimiza sadece Düzce’ye gelmek kaliyor.” seklinde konustu.



Kampa katilanlari birçok etkinlik bekliyor

Ilk günü yerlesme ve tanisma olarak geçecek olan 3 günlük vefa kampina katilacak saglik çalisanlarini, dogada keyifli vakit geçirirken ayni zamanda yoga ve sabah egzersizi, zumba, temel kampçilik egitimi, ates yakma teknikleri, isaret dili atölyesi, açik hava sinemasi, foto safari - fotografçilik atölyesi, doga nesnelerinden sanat eseri yapma egitimi, tanisma oyunlari kamp atesi ve canli müzik etkinlikleri düzenlenecek. öte yandan çocuklarin da keyifli zaman geçirmelerini saglamak adina kamp alaninda palyaço ve çocuk oyunlarina kadar birçok etkinlik yapilacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile