Saglikçilar 'Kanserde Erken Tani' Için Mobil Araçla Ilçe Ilçe Dolasiyor

Saglikçilar 'Kanserde Erken Tani' Için Mobil Araçla Ilçe Ilçe Dolasiyor

DÜZCE – Saglikçilar ’kanserde erken tani’ için mobil araçla ilçe ilçe dolasiyor. Düzce’de köylere ve ilçe merkezlerine mobil kanser tarama araci ile giden saglikçilar, kanser taramasi yapip, erken teshis ve tedavi için vatandaslari bilgilendiriyor.

Saglik Bakanligi’nin ülke genelinde baslatmis oldugu ’Ulusal Kanser Tarama Programi’ çerçevesinde Düzce Il Saglik Müdürlügü tarafindan ’Erken teshis hayat kurtarir’ sloganiyla çalisan Kanser Erken Teshis Tarama ve Egitim Merkezi (KETEM) ekipleri, kent merkezi basta olmak üzere tüm ilçelerde kanserde erken teshisle hayat kurtarmak için dolasiyor. Bir ekip Yigilca ilçe merkezine bir ekip Merkeze bagli Yörük köyüne giden saglikçilar Mobil Kanser Tarama aracinda, vatandaslara ücretsiz meme kanseri, rahim agzi ve kolon kanseri taramalari yapti. Saglikçilar, tarama sonucu riskli görülen vatandaslari saglik kuruluslarina yönlendirip takiplerini de yaparken, vatandaslar da kanser taramalarina büyük ilgi gösterdi.

Düzce Il Saglik Müdürü Dr. Yasin Yilmaz, "Tarama testleri için ekiplerimiz zaman zaman merkez ve ilçelerde taramalar yapilmaktadir. Amaç, erken tani hayat kurtarir. Kadinlarda 30 ile 65 yas araliginda meme kanseri, 30 ile 45 yas araliginda HBV için taramalar yapiliyor. Yine kadin ve erkeklerde 50-70 yas araliginda kalin bagirsak kanser taramalarini veriyoruz. Bu çalismalara ilaveten KETEM araci ilçemizde görevlendirildi. Bu aracimiz bir mobil hizmet araci olup, içerisinde mamografi cihazi mevcut. Bu cihaz, meme kanseri taramasinda çok etkin bir rol almakta” seklinde konustu.

Tarama yapmak için gelen vatandaslar ise, "Devletimiz ayagimiza kadar bu hizmeti getirip bu imkani sagladi. Bu hizmeti ayagimiza kadar getirenlere çok tesekkür ediyoruz, devletimiz var olsun” dediler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile