Saglikçilardan Lösemili Çocuklara Müzik Ziyafeti

Saglikçilardan Lösemili Çocuklara Müzik Ziyafeti

VAN – Van Yüzüncü Yil Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabas Tip Merkezi bünyesinde olusturulan ve tamami saglik çalisani olan ‘Türk Halk Müzigi Korosu’, lösemi tanili çocuk hastalari için unutulmaz bir etkinlik düzenledi.

Van YYÜ Dursun Odabas Tip Merkezi Türk Halk Müzigi Korosu, çocuk hematoloji ve onkoloji servisi hastalarini hastanenin tibbi ve cerrahi ortamindan uzaklastirmak amaciyla bir etkinlik düzenledi.

Düzenlenen etkinlikle saglik çalisanlarindan olusan halk müzik korosu bir birinden neseli sarkilar seslendirirken, lösemi hastasi minikler de palyaço kostümü giyen saglik çalisanlariyla eglenceli vakit geçirdi. Hasta yakini ailelerin de seslendirilen sarkilara eslik ettigi etkinlikte, minik hastalar doyasiya eglendi.

"Hastane ortaminda eglenceli bir etkinlik planladik"

Programda konusan Van YYÜ Dursun Odabas Tip Merkezi Bashekimi Ümit Haluk Iliklerden, hasta ve saglik çalisanlari arasinda bir gönül köprüsü kurmak amaciyla bu etkinligi düzenlediklerini belirtti.

Etkinligin çocuk hastalarin hastane ortamindaki tibbi ve cerrahi ortamdan uzaklastirmak anlaminda önemli bir rol oynayacagini ifade eden Bashekim Iliklerden, “Hastanemizin çalisanlarindan olusan Türk halk müzigi koromuz, çocuk hematoloji ve onkoloji servisi hastalarimizi sosyal bir ortamda tedavilerinin örseleyici etkilerinden uzaklastirmak anlaminda bir etkinlik düzenledi.

Burada lösemi tanili çocuk hastalarimiz için hastane ortaminda eglenceli bir etkinlik planladik. Koromuz hastanemizin hemsirelerinden, tip fakültesi ögrencilerinden, asistan hekimlerinden, ögretim üyelerinden, diyetisyenlerden, tibbi sekreterlerden ve destek hizmetleri personelinden olusuyor. Bu tam bir saglik çalisanlari ordusunun olusturdugu bir korodur. Ülkemizde de çok benzerini görmedik ama bir örnek olmak istedik” dedi.

Çocuklarin tedavisinde etkin rol oynayan saglik çalisanlarinin düzenledigi etkinligi anlamli buldugunu dile getiren Nurullah Gündüzalp isimli hasta yakini ise çocuklarinin zor bir zamandan geçtigini animsatarak, etkinligin ise kendilerine moral oldugunu söyledi.

Gündüzalp, etkinlikte emegi geçen herkese tesekkür etti.

Etkinlikte doyasiya eglenen minik hastalara program sonunda çesitli hediyeler dagitildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile