Saglikçilarin Bir Kulagi Ezan Sesinde, Bir Kulagi Da Telsizde

Saglikçilarin Bir Kulagi Ezan Sesinde, Bir Kulagi Da Telsizde

Bingöl’de, her dönem görevlerini fedakarca sürdüren saglik çalisanlari, Ramazan ayinda da bazen iftarini açmadan bazen de iftar aninda içtikleri bir bardak suyun ardindan gelen ihbarla hizli bir sekilde hastalarin imdadina kosuyor.

Pandemi döneminde görevlerini fedakarca sürdüren saglik çalisanlari, Ramazan ayinda da fedakarliklarini gösteriyor. Bingöl Il Saglik Müdürlügü bünyesindeki Saglik Hizmetleri Istasyonunda görevli saglikçilar, iftarda bir kulagi ezanda bir kulagi da telsizde oruç açiyor. Bazen iftardan kisa bir süre önce bazen de ezan okunur okunmaz telsizden gelen vaka ihbariyla çikis yapan saglik görevlileri, orucunu açamadan vatandasin imdadina kosuyor.

Kent genelinde 19 istasyonda 285 personelle hizmet verdiklerini belirten Bingöl Il Ambulans Servisi Bashekimi Burak Caner Baylas, asilsiz ihbarlarin yapilmamasi çagrisinda bulundu. Baylas, "Merkezde 6, ilçelerde 13 olmak üzere toplamda 19 istasyon ve 285 personelimizle hizmet vermekteyiz. Malumunuz mübarek Ramazan ayindayiz ve personellerimiz zor sartlar altinda çalismakta. Bazen iftarini açamadan hizmet vermekteler, bazen sadece su içip vakaya çikis yapmak zorundalar. Hatta bazen personellerimiz sahur yapamadan vakaya çikip, orucunu sahursuz bir sekilde devam ettiriyor. Bu nedenle vatandaslarimizdan ricamiz asilsiz ihbarlarla lütfen saglik çalisanlarimizi mesgul etmesinler” dedi.



"Ezandan 1,5 saat sonra yemek yedigimiz oluyor"

Sahur yapamadan oruç tuttuklari günler oldugunu aktaran 7 No’lu Acil Saglik Hizmetleri Istasyonunda görevli ambulans sürücüsü Muhammed Çetkin ise "Ramazan ayinda bu isin en büyük zorlugu da yeri geliyor iftardan 5 dakika önce hastamiz oluyor ve çikmak zorundayiz. Bazen çiktiktan hemen sonra üstüne bir daha hasta çikinca 1 saat, 1,5 saat sonra oturup yemegimizi yiyebiliyoruz. Iftarimizi 1,5 saat sonra açabiliyoruz. Ayni sekilde sahurda da geciktigimiz çok oluyor, sahur yapmadan oruç tuttugumuz da oluyor. Isimiz zor ama insanlarimizdan anlayis bekliyoruz. Çogu bize karsi anlayisli ama bazen hasta yakinlari tepkili oluyor, anlayisli olmalarini bekliyoruz" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile