Saglikli Çevre Için Önce Egitim

Saglikli Çevre Için Önce Egitim

Büyüksehir Belediyesi ve Il Milli Egitim Müdürlügü isbirliginde gerçeklestirilen program kapsaminda Bursa’nin farkli okullarinda görevli gönüllü 90 ögretmene ‘Iklim degisikligi ile mücadele konulu’ egitim verildi.

Küresel isinma, tüm dünyada oldugu gibi Türkiye’de de önemi giderek artan sorunlar arasinda yer alirken, Büyüksehir Belediyesi fiziki yatirimlarin yaninda egitim alaninda da iklim degisikligiyle mücadeleden taviz vermiyor. Mevcut kaynaklarin en verimli sekilde kullanilmasi hedefiyle kentin altyapisini güçlendiren Büyüksehir Belediyesi, iklim degisikligiyle mücadele kapsaminda uluslararasi, ulusal ve yerel ölçekte örnek uygulamalari hayata geçirmeye devam ediyor. Çevre ve iklim degisikligi konularinda toplumsal bilinç olusturulmasi hedefiyle egitim çalismalarina agirlik veren Büyüksehir Belediyesi, son olarak Il Milli Egitim Müdürlügü isbirliginde çevreye duyarli ögretmenleri bulusturdu.

Büyüksehir Belediyesi’nin resmi ortagi oldugu ve Il Milli Egitim Müdürlügü koordinasyonunda, Erasmus+ programi çerçevesinde yürütülen Okulun Ötesinde Projesi kapsaminda, ‘Çevre ve Iklim Degisikligi Bilgilendirme Egitimi’ gerçeklestirildi.

E-twinning, BEBKA ve Erasmus+ programlarinin ana öncelik alani olan çevre ve iklim degisikligi konusunda gerçeklestirilen egitime, Il Milli Egitim Müdürlügü bünyesinde yer alan ve farkli okul-yas gruplarinda görev yapan gönüllü 90 ögretmen katildi.

Çevre Koruma, Kontrol ve Iklim Degisikligi Dairesi Baskani Yildiz Odaman Cindoruk, etkinlik çerçevesinde yaptigi konusmada, iklim degisikliginin neden oldugu sorunlar ve çözüm yollari hakkinda katilimcilara bilgiler verdi. Çevre Yüksek Mühendisi Mert Karaçali ise Büyüksehir Belediyesi’nin iklim degisikligiyle mücadele çalismalarini anlatti. Egitim ile, gelecek nesillere daha yasanabilir dünya birakmak, sürdürülebilir çevre olusturmak, dogal kaynaklarin korunmasi, enerji ve maliyet tasarrufu, kirlenme orani ve tehlikeli atik miktarinin azaltilmasi konularinda ögretmenlerin mesleki yeterlilik ve farkindalik düzeylerinin artirilmasi hedefleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile