‘sağlıklı Göz ve Eğitimde Başarı’ Projesinde Sona Gelindi

‘sağlıklı Göz ve Eğitimde Başarı’ Projesinde Sona Gelindi

McDonald’s Çocuk Vakfı’nın, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın koordinasyonu, Sağlık Bakanlığı Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin tıbbi desteği ve Adıyaman Valiliği’nin işbirliği ile gerçekleştirdiği ‘Sağlıklı Göz ve Eğitimde Başarı Projesi’nde sona gelindi.

McDonald’s Çocuk Vakfı’nın Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin ve Gaziantep’ten sonra Adıyaman’da yürüttüğü proje kapsamında yaklaşık 19 bin öğrenci göz taramasından geçirildi.

1 Aralık 2012 tarihinde başlayan proje kapsamında bu güne kadar 38 okuldan 17 bin 47 öğrencinin göz taraması yapıldı. 38 olan okul sayısının 40 olmasıyla birlikte tarama yapılan öğrenci sayısı 19 bine ulaşacak.

Proje kapsamında Yavuz Selim İlköğretim Okulu’nda düzenlenen etkinlikte, yapılan çalışmalar yerinde incelendi.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Mustafa Kölmek, İl Sağlık Müdürü Doktor Mehmet Emin Taş, Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Şen, Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Yardımcı Doçent Doktor Şemsettin Bilak ve McDonald’s Çocuk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Başarır’ın da katılımlarıyla yerinde incelendi.

McDonald’s Çocuk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Başarır yaptığı konuşmada, göz kusurları, derecesi ne kadar küçük olursa olsun, çocuklarımızın hayat kalitesini ve eğitimlerini olumsuz etkiliyor. Çeşitli sebeplerle göz tetkik ve tedavisinin ihmali, çocuklarımızın sorunlarına çare bulunmasını engelliyor. Ne yazık ki, bazen basit bir tedavinin iyileştirebileceği sağlık sorunu, ihmal edilirse çok büyük boyutlara ulaşabiliyor” dedi.

Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş ise Adıyaman’da yapılan çalışmalara değinerek, “38 okulun ana sınıf, 1,2,3 ve 4. sınıflarda bulunan çocukların göz taramasından geçirildiğini ve 38 olan okul sayısı 40’a ulaşacak. Taraması yapılan şuana kadar ki 17 bin 47 öğrencinin bin 497 öğrenci hastaneye sevk edildi. 490 öğrencide ilaçla tedavi edilebilen göz hastalığı tespit edilerek, tedavileri başladı” dedi.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Mustafa Kölmek, GAP bölgesi’nin yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefleyen bu heyecan verici projenin taraflarından biri olmaktan dolayı sevinç duyduklarını belirterek, böylesi faydalı bir proje vesilesiyle çocukların sağlığına bir nebzede olsa katkı sunduklarını söyledi.

Vali Mahmut Demirtaş ise, 120 bin TL bütçeli proje kapsamında Adıyaman’da yürütülen bu projenin sağlık açısından çok anlamlı olduğunu belirterek, çocuklarda kalıcı göz hastalıklarına neden olabilecek göz kusurlarının erken teşhis ve tedavisinin yapılarak, çocukların geleceğinin kararmasını önlemek istediklerini kaydetti.

Konuşmalar sonrasında göz taramasının yapıldığı sınıflar gezilerek, öğrencilerle sohbet edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile